Mo Horizons с Denis M Baye на фронта в Sofia Live Club


Mo Horizons с Denis M Baye на фронта в Sofia Live Club

4618

Две години след последната си изява в България, Mo' Horizons Soundsystem (Мо Хърайзънс) идват в оптимален състав със свеж латино-джаз ритъм.

Популярната банда сще се качи на сцената в Sofia Live Club на 20 април, предстявайки своя шеметен ритъм, комбинирщ латино, фънки, соул и характерен вокал в лицето на екзотичната Denis M'Baye. Зад диджейския пулт ще посрещнем единия от създателите на немския проект - Ralf Droesemeyer, перкусиите ще са в ръцете на неповторимия българин Стоян Роянов–Я-я. В събитието ще участва и Иво МинчевFunktool.

"Ако искаш да направиш успешно парти, трябва да намериш правилната комбинация от система, звук и ритми...", споделя Ralf и разказва за приключението покрай създаването на новия албум "Mo’ Horizons Аnd Тhe Banana Soundsystem". Целта на музикантите да поставят ритъма на точното място и да направят това по възможно най-развлекателния и успешен начин е постигната. След изминалото турне, което ги подлудило до максимум и отвело на колоритно пътешестие в света на музиката, те продължават да търсят предизвикателства и нови, интересни места и хора, с които да споделят своето вдъхновение.

Формацията се ражда преди повече от 12 години от желанието на Ralf и Foh (другия създател на групата) да експериментират със своя собствена музика. Първите два сингъла – "Yes Baby Yes" и "Foto Viva", отдавна са сред най-яките клубни класики. С четирите си успешни диска, плюс две компилации, съдържащи техни лични ремикси, бандата е вече твърдо установена и позната на публиката. Парчетата "Come Touch The Sun" (1999) и "Remember Tomorrow" (2001) са класики за цялото лаундж направление. Ключов фактор при Mo’ Horizons винаги е било изпълнението на живо пред публика, а идеята за диджей, който се изявява с различни музиканти и вокалисти – интегрална част от концепцията на звуковата система, както те я наричат.

Наред с актьорските си изяви, Денис (Denis) набляга на пеенето и писането на текстове за песни на английски, немски и френски език. Позната от съвместните си участия с D-Phunk, PeeWee Ellis, Jazzkantine и Deutschland-Phunk, тя постига още повече с парчето "In Love With An Old Man", разкривайки женствения си и непокорен глас. Песента се появява на бял свят по време на изпълнение в бар на плажа в Андалусия. "Денис беше вдъхновена от един човек с кафява шапка. А ако сте се чудели как една глобалност може да бъде пренесена в музика – това е отговорът", обяснява Ralf Droesemeyer.

Стоян РояновЯ-я е млад музикант, познат в различни амплоа, от участието си в "Евровизия", работата си с Ъпсурт и други български изпълнители. Често сравнява музиката с телепортиране и разкрива удоволствието от това да правиш нещо ново, различно и нетипично.

Funktool е основното лице зад проекта Seavents, страстен любител на плочите, който експериментира с фънк, хип-хоп, афро и латин брейкс, буги и диско звука. Стиловото разнообразие е основният двигател в неговите сетове, състоящи се от перфектно миксиране до резки кътове. Гостувал е в повечето големи градове в България и редица софийски барове. Еклектичната му селекция ще бъде подгряващ сет преди Mo' Horizons в Sofia Live Club на 20 април.

Билети - в предварителна продажба чрез мрежата на www.eventim.bg – 15 лева, на място в деня на концерта – 20 лева.

Още - на:

http://www.myspace.com/mohorizons

http://www.last.fm/music/Mo'+Horizons

http://www.facebook.com/pages/Mo-Horizons/126293790770100

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички