Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Lenny Kravitz отново в България!


Lenny Kravitz отново в България!

2684

След големия успех на първия си концерт у нас през 2008, Лени Кравиц (Lenny Kravitz) ще се срещне за втори път с българските си почитатели.

Той пристига по покана на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" и "Жокер Медиа" за шоу в зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 30 септември, неделя. Изявата на на музиканта у нас е част от световното турне по представянето на последния му албум "Black And White America". Както MySound.bg извести, деветият студиен проект на корифея се появи миналата година, когато бе анонсирана и обиколката по неговата презентация.  

Музикантът е нетърпелив да поеме на път и да зарадва отново своята емоционална и развълнувана публика. "Да свирим някои от новите песни на живо, ще бъде истинско вдъхновение за мен. Имам уникална банда - с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София", споделя Лени.

Парчето "Black And White America" е написано като реакция на Кравиц към документален филм за расизма в САЩ след встъпването на Обама на президентския пост. Връщайки се към семейната си история и трудностите, които е преживял като дете от смесен брак, той е възмутен от хората с отживели разбирания, недоволстващи, че ги управлява чернокож. Песента разказва неговата лична история, коментирайки расовата ситуация в Америка. Въпреки политическата тематика на някои от изпълненията, от албума струи оптимизъм, вяра и надежда. Звездата призовава към откриване на вътрешния мир и спокойствие, дори в хаоса на днешната реалност.

Парчетата, които се открояват в проекта, са "Push," "Super Love" и "Come On Get It", но титулната композиция печели най-голямо внимание. Някои от изпълненията са със седемдесетарско звучене и както Кравиц споделя, са вдъхновени от творчеството на музикални гиганти като Earth, Wind Аnd Fire, Куинси Джоунс (Quincy Jones), Тhe Brothers Johnson. Албумът предлага  не само модерни и енергични ритми, но и от онези прочувствени балади, така присъщи за Лени.

Според него това е най-значимият и най-разнообразният проект в досегашната му кариера. Той самият е продуцирал, написал и аранжирал всичките 12 песни, с изключение на "Boongie Drop", в която участва Jay-Z, и "Sunflower", композирана съвместно с друг хип-хоп изпълнител – Дрейк (Drake). Това е и първият диск на артиста за Roadrunner Records, към които се присъедини наскоро.

"Ще се видим скоро, София!", беше репликата, с която Лени слезе от сцената на столичния стадион "Академик" през 2008.
 
Сега спазва обещанието си.
 
Билетите за концерта на Лени Кравиц в зала "Арена Армеец" на цена от 60 до 110 лв. влизат в продажба в 9.00 ч. на 14 май в мрежата на Еventim,  включително "Германос", "Пикадили", "Техномаркет" и магазини "На тъмно".

Онлайн - чрез  www.eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички