Софи Маринова представя България на Евровизия днес


Софи Маринова представя България на Евровизия днес

3205

Вторият полуфинал от конкурса "Евровизия" 2012 ще се проведе в Баку днес, а на него ще се изяви и българската представителка Софи Маринова.

Както MySound.bg извести, тя ще излезе на сцената под N 8, за да представи "Любов без граници" ("Love Unlimited"). Ясен Козев и Крум Георгиев са авторите на парчето, залагащо на етно с поп елементи.

Жребият определи Ромският славей, както наричат още поп-фолк изпълнителката, да пее след гласовитата Гайтана от Украйна. Според MySound.bg, парчето "Be My Guest", композирано от самата нея, е сред сигурните участници на финала. Гайтана бе лице на фестивала "Франкофоии" 2010. 
 БНТ ще предава директно надпреварата от специално построената "Кристал Хол" от 22.00 ч. довечера.

Своите песни ще представят още изпълнителите от Сърбия, Швеция, Грузия, Холандия, Португалия, Словения, Македония, Естония, Беларус, Турция, Малта, Словакия, Хърватия, Норвегия, Украйна, Литва, Босна и Херцеговина. По регламент от България не може да се гласува за нашата песен, но това е възможно от всички държави, които са в днешния полуфинал, както и 3 от Големите, които не участват днес, но пък излъчват шоуто.

Телефоните за гласуване са различни за всяка държава. Ще можете да ги видите по време на живото предавате по местната телевизия, която предава надпреварата в държавата, в която живеете. Шоуто започва точно в 21.00 ч. централноевропейско време, или 22.00 ч. българско време. Линиите за гласуване ще бъдат отворени след края на последната конкурсна песен, припомнят от БНТ. Първите 10 държави-финалисти бяха определени на 22 май. Това са Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия, опледелени след чрез гласуване (50/50 от зрителския вот и селекция  на професионално жури) след 2-часово шоу, в което участваха представителите ва 18 страни.   

На финала ще отидат първите 10 държави от двата полуфинала, които са събрали най-много гласове.

БНТ ще предава директно полуфинала от 22.00 ч. довечера.

Големият финал е на 26 май, събота. За него по регламент директно се класират и песните на 6 държави: Азербайджан, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Италия.

Той също ще бъде излъчен по БНТ от 22.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички