Хипнотик обраха овациите и розите на Казанлък


Хипнотик обраха овациите и розите на Казанлък

4606

Струнният квартет Хипнотик обра овациите на публиката на площад "Севтополис" в Казанлък през уикенда.

Красавиците бяха поканени да се изявят на традиционния Фестивал на розата, традициите и изкуствата, част от който е и коронясването на Царица Роза. Титлата - 44-та по ред, отиде у абитуриентката Нели Славова.

Четирите дами завладяха домакините и гости с прекрасните си пиеси. Кандидатките за титлата "Царица на долината на розите" танцуваха под звуците на "Едерлези" и "Буба Мара", изпълнени от талантливите цигуларки, които се бяха превъплътили в рози с красивите тоалети от новата колекция на Quiz Bulgaria.
 
Момичетата от с радост се включиха и в нeколковекония ритуал Розобер, като набраха и се окичиха с прекрасната казанлъшка маслодайна роза. Една от цигулките  – Гери, сподели колко е горда със свойте родословни корени, тъй като нейната баба е родом от Казанлък. Гери разказа пред всички как традицията на маслодайната роза е съпътствала цялото й детство и винаги се е възхищавала на момичетата, пресъздаващи тривековния път на розата, открила с безпогрешен царски усет своята втора родина в Казанлък.  

Това е един от най-старите конкурси в България, тъй като първото му издание започва през 1967. Събитието се проведе под формата на грандиозен спектакъл, пресъздаващ приказката за Роза Дамасцена, напуснала преди повече от 340 години блажения град Дамаск и спряла завинаги в долината между Балкана и Средна гора.

Сказанието за лиричната, страстна и аристократична повелителка на цветята бе поднесено на многобройната публика от балета на Старозагорската опера и квартет Хипнотик.

Водещ на проявата бе актьорът Даниел Цочев, а официален патрон на конкурса - красивата казанлъчанка, "Мис България" 2011 Ваня Пенева, която лично връчи наградата на Нели СлавоваХипнотик на снимката).

Призьорките направиха нощно дефиле по улиците на града, съпроводени от факлоносци.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички