Бон-бон шоу! Малките напълниха Sofia Live Club посред лято


Бон-бон шоу! Малките напълниха Sofia Live Club посред лято

4007

В България има няколко раси деца. Преобладават българчета, ромчета и... деца с кукли и камиончета. Но има и една друга много, ама много специална раса. По-специална и от децата-индиго дори.

Нейното име е Бон-бон.

Расата на "бонбоните" се отглежда при специални условия, предимно в концертни и репетиционни зали. Там те тренират - още от следпроходилна  възраст, пеене, танцуване, свирене и други подобни "бойни музикални спортове". И когато вече станат просто чудовищно добри, ги пускат да направят някое грандиозно шоу, което възрастните гледат като омагьосани, цъкат с език и по време на което плачат дори.

Какво заведе детската вокална група Бон-бон в най-лъскавия софийски клуб в средата на вече отпускарския месец юни? Ами, то е ясно! Новата клубна трибют-мания. В месеци на тотална криза, едни от най-талантливите родни изпълнители, откриха начин да напълнят залите с много трудни, но изпипани концерти с кавъри на световни топизпълнители. Queen, Дио (Dio), Guns'N Roses, та чак до Тодор Колев-трибютите, станаха едни от най-харесваните и посетени музикални събития през първата половина на 2012.

Бон-бон обаче са друга раса! Казах го още в началото. Те се прицелиха във възможно най-високата точка, подготвяйки впечатляващ концерт с песни на най-горещата и награждавана звезда в момента на планетата – британката Адел (Adele).

Ако някой си мисли, че нейният репертоар се изпълнява лесно, още повече от деца между 12-15 години, явно не е никак в час. Питайте онези специалисти, дето за 2-3 години набутаха на англичанката цели 8 статуетки "Грами" (Grammy). При това очарователните "бонбони" направиха акустичен концерт, продължил стряскащите 130 минути!?! Аз лично не помня да съм гледал лайв с такава продължителност на родни изпълнители и то без една минутка пауза дори!

Едни от най-добрите български музиканти – Константин Цеков (пиано), Красимир Гюлмезов (китара), Юрий Божинов (контрабас) и Диляна Шопова (перкусии), отделиха огромно време и търпение, за да превърнат "Една вечер с музиката на Адел" в истинско вълшебство за пълния Sofia Live Club (Боже, колко е приказно, да не се пуши вече по клубовете!).

Водеща на "бонбонския" Адел-трибют беше най-прочутата от формацията - самата Поли Генова. Барната в прекрасен черен тоалет и със самочувствието на утвърдена звезда, не само в пеенето, Поли с лекота и огромна емоция анонсираше малките изпълнители и дори плачеше със сълзи, когато "българската Адел" – Деа, буквално разрушаваше клуба с гласа си.

Освен две дузини песни на британката (то това май са  ѝ всичките), в концерта имаше и няколко специални допълнителни изпълнения. Парчето на Jacksons 5 – "Бен", представено от дуета Сара и Лора, един от най-големите хитове на Заз (Zaz), интерпретиран от Паола, танцът с елементи от художествена гимнастика на Ивет и на финала - Поли Генова с новата си балада "Две" (премиера) и беквокалистките от триото ЛаТиДа със спиращо дъха изпълнение на "Don’t You Remember".

Ето и пълния сетлист на "Една вечер с музиката на Адел", заедно с имената на децата, които твърдо ще са музикалното бъдеще на България:

Hometown Glory (Мари)
I’ll Be Waiting (Ники Ризова)
Turning Tables (Деа)
If It Hadn’t Been For Love (Бела)
Lovesong (Беста и Жожо)
Rumour Has It (Мариана)
Promise This (Изи)
My Same (Йо)
One And Only (Мони)
Rolling In The Deep (Йоана и рапърите Ники и Шербел)
Someone Like You (Деа + Бела на рояла)
Right As Rain (Калина)
Chasing Pavements (Беста)
Now And Than (Куши)
Set Fire To The Rain (Ева)
To Make You Feel My Love (Бояна и Мари)
Cold Shoulder (Нуни)
Try With Me (Паола, Калина, Алекс, Марая и Мими)
He Won’t Go (Ники, Деа и Бела)
Take It All (Йо, Беста и Мони)

Изключително мило стоеше идеята на ръководителката на формацията –  Рози Караславова, след всяко изпълнение най-малките "бебони"да подаряват по една красива бяла роза на изпълнителите. Роза от Рози. А за финал - общ поклон на фона на последния страхотен клип на групата, върху песента "Химн на децата". После много цветя, целувки и едни греещи от щастие лица на деца, родители и гости.

Да пееш на сцената на клуба с най-качествен звук в София, посрещал световни топзвезди, да ти акомпанират легенди като Цеков и Гюлмезов и да те засипват с аплодисменти ... Е, ако това не е сбъдната детска мечта, безсмъртие му кажи!

Иначе в Sofia Live Club забелязах няколко камери. Дано скоро се появят клипчета в интернет от този приказен лайв и дано самата Адел да ги зърне отнякъде. Сигурен съм, че и тя ще се разреве като Поли Генова снощи.

Браво, "Бон-бон"-и! Весела ваканция и наесен пак с песен!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички