Оги 23! Големият взрив на Голямото разпускане!


Оги 23! Големият взрив на Голямото разпускане!

8221

Иска ми се да започна отзад напред разказа за този концерт.

Но ще го направя по шаблона, за да може накрая да усетите чувството от вечерта. Подобно всички, които бяха в столичния клуб "Порк Пай" на 14 юни.   

За промоцията на албума "Голямото разпускане". В главната роля - Оги 23 (Ogi 23).

Борисовата градина - пълна! Много от будната младеж е на Орлов мост на "гора от хора срещу гора от полицаи за ГОРАТА. "България жива" личи не само от надрасканите улици, но и от тълпите по тях. Хвала!

След като клубът беше пълен още в ранните часове на нощта (към 20.00 ч.), представете си какво стана, когато част от хората от протеста се включиха в тази празнична (не само) за Оги 23 вечер. За да ви ориентирам, ще говоря с цифри – над  1 500 бяха дошли, за да чуят промото на новия албум на вече не-много-пънк бандата. Навалица на входа, на баровете, пред тоалетните, пред сцената най-вече!

Няма да пропусна да спомена факта, че в заведението имаше изобилие от млада плът на надъхани тийнейджъри. И ние, "старите" - 24-5-8-30-годишни, бяхме там. Присъстваха и много хора, които са по концерти на групата още от първите й изяви на сцена. Обстановката беше приятно оформена от много приятелски и познати лица. Оги-тата стопиха възрастовата граница, като обединиха малки и големи с вдигнати ръце. Още след първото парче.

"Любов на преспи" прозвуча съвсем на място като откриваща песен сред гората в парка на тази топла юнска нощ. Изненадите дойдоха още с второто изпълнение, когато на сцената се качиха Ташо Колев от групата Jeremy? (китара) и Г-н 100 Кила. Всички заедно изпълниха новото парче на Оги 23 и Килата - "3 пръста уиски". Песен, която до края на вечерта се припяваше от гостите. Със сигурност ще е една от най-успешните в този албум. Представянето й беше кулминационен момент, който вдигна всички още в началото на партито. Подборът на парчетата  бе интелигентно направен, така че да има темпо от избухващи емоции и романтични заигравки, поддържащи настроението и интереса през цялото време. Чухме още едно ново авторско изпълнение – "Седни удобно", след което се насладихме на любимото за всички "What I Got" на Съблайм (Sublime).

Моментът, в който промото се развихри в най-голяма степен, беше времето, в което рапърът Feel окупира сцената. Съвместната им работа несъмнено е като джакпот за всички тях, що се отнася до популярност на общите им проекти. "Добър вечер" и "Enjoy" се пеят от всички, въпреки заплетените текстове и бързото редене. Фийл-ецът подгря с променен речитатив, който прилягаше на случващото се през вечерта. Човек не може да отиде до препълнените барове за нова бира заради хора като тях. "Парти, парти, парти" би ревнала Yolandi Visser (Die Antwoord) в този момент. Всички пеят, танцуват и се забавляват.

Общият звук от сцената беше подпомогнат от SAVA (Camp Sessions). Той е познатият ни диджей, който започна кариерата си преди 3 години в столичния бар "Петък". Днес, след безбройните партита, на които е пускал, е на едно високо ниво - любимец на много изкушени от авангардния саунд. Благодарение на него събитието продължи до късно под звуците на умело миксиране на парти мелодии и любими парчета.

Дори не усетихме кратката почивка, която бандата си/ни даде по средата. Музикантите гръмко ни понесоха отново в мелето от емоции, което бяха сътворили.

На присъстващите очевидно им се услаждаше както коктейлът от песни от първия и втория албум на групата, така и от повече от 3-те пръста уиски, които всички бяхме предразположени да употребим. В целия клуб хора се разхождаха с двойния диск, който беше на цена само от 10 лв. Надписи "Ogi 23" красяха тениските на хората сред тълпата.

Вече сме към края на концертната част и бандата с надежда привиква Рут Колева да се качи на сцената. Тя - като на магия, се появи в последния момент и с танцувалната подкрепа на две от момичетата от балет Нова, изпълни парчето "Вlack Magic Woman" (също от новия албум на Оги 23).

Освен Feel, Рут (Ruth), SAVA и Ташо, до Ангел, Косьо и Билката - при това за не едно парче, беше и Боби Василев (TromBobby) от SouthWick. Един от малкото случаи, в които чухме на живо песента "Почивка" в съпровод на тромбон, както е в оригиналната му версия.

Последната песен беше изпълнена с крайна емоция и с много хора на сцената. По подкана на Feel, както разбрахме впоследствие, до Оги 23 се качиха всички гостуващи музиканти, момичетата от Нова и няколко от най-близките хора на бандата. Така неусетно момчетата се сляха с всички гости и до края на вечерта партито продължи с пълна сила. Раздаваха се автографи, правеха се снимки, всички се радваха и неспирно се забавляваха до изчерпване на последните сили.

Цялото изживяване беше изплетено от забавна музика, интересни колаборации, щастливи хора и едно такова.... чувство на удовлетвореност у всеки!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички