Chambao на Elevation Music Festival 2012


Chambao на Elevation Music Festival 2012

1498

Когато слушам Чамбао (Chambao), не мога да скрия картината с бар на плажа, с дървена платформа, обсипана със ситен пясък, бяла тента над сламените столове, бледозелени коктейли, бриз с аромат на екзотика и ритъма на морето, над който се леят акордите на акустична китара.

Но на живо испанците са изключително контактна група, която приковава погледа и вниманието. Твоите тяло, пулс и съзнание стават техни – не ги взимат назаем, а ги откупват с красотата и силата на музиката си.

Пред нас на сцената, освен невероятната Мария дел Мар (María del Mar), има още петима музиканти, като мелодиите на китара са засилени от меки електронни подложки, а двама невероятни инструменталисти блъскат кръвта по вените с интересни струнни инструменти и подкарват песните на Чамбао от Иберийска полустров, през гръцкото средиземноморие, прекосяват Босфора, където поемат тежък товар ориенталски подправки и акостират на Elevation Music Festival 2012 - за щедри порции уърлд музика. Старите хитове вървят еднакво конвертируемо и с новите песни от новия, шести албум, на екзотичната формация - "Chambao". Сред тях, разбира се, са и сингълът "Lo Mejor Pa Ti" - логично, но и - изненада: бонусът "Мadre Tierra".

Малко преди сета на Кошийн (Kosheen), този нотен коктейл ни повежда на разходка през места и култури, които надали ще посетим физически. Красив и животворен саунд, в който толкова хипнотично изпъкват испанските лирики, се омесва с настроението на няколко хиляди души – щастливи, пленени, танцуващи и обичащи. В тези 80 минути не сме на 15 километра от София, а пием слънце с телата си под високи палми, къпем с в аромат на кокос и магнолия, плуваме в мъгла от пачули и опиум и се вием в ритъма на ритуали, древни като самата музика. Защото тя е сакрална и изначална.

А ние сме нейните рожби.

Снимки от Elevation - в секцията "Галерии".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички