Kavarna Rock 2012 започна с почит към Рони Джеймс Дио


Kavarna Rock 2012 започна с почит към Рони Джеймс Дио

2927

Първата вечер от тазгодишното издание на Kavarna Rock бе посветена на паметта на Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio), а като хедлайнър се изяви групата, сформирана в негова чeст – Dio Disciples.

Преди тях на сцената се качиха българските банди Команда 5 и Б.Т.Р., както и Michael Schenker и Глен Хюз (Glenn Hughes) със своите звездни формации.

Освен първокласни концерти, допълнителна емоция за публиката беше, че всички имаха възможност да се срещнат, да получат автограф и да се снимат с чуждестранните гости в специална тента във фестивалната зона. Водещ на фестивала, който представяше всяка от бандите и забавляваше публиката от сцената между концертите, беше Звезди от Axaт.

Програмата на Kavarna Rock 2012 на 13 юли стартира в около 17.30 часа с младата българска група Команда 5. Нейната вокалистка Яна очарова публиката с мощния си глас и сценично поведение, а стилът на бандата, съчетаващ хард рок с красиви мелодии и запомнящи се китарни рифове определено бяха приятно начало на вечерта. Веднага след тях на сцената се качи Б.Т.Р. – любима група на публиката на Kavarna Rock, което пролича от топлото посрещане и силната подкрепа от страна на феновете по време на целия им концерт. Той включваше хитовете "Елмаз и стъкло", "Цвете от луната", "Море от любов" , "Спасение", "Дюн", "Нощни влакове" и новият им сингъл "Защо", с който групата доказа, че 20 години след началото Б.Т.Р. не само са верни на себе си, а и постоянно се развиват музикално и стилово.

Малко преди 20.00 часа на сцената на Kavarna Rock излезе и първият чуждестранен гост на фестивала – Michael Schenker, който представи последния си проект Temple Оf Rock с Doogie White на фронта.

Шоуто на музиканта стартира с "Into Тhe Arena", продължи с "Armed Аnd Ready" и в продължение на час от сцената прозвучаха още "Another Piece Оf Meat", "Before Тhe Devil Knows You're Dead" и "Let It Roll", както и емблематичното парче на Скорпиънс (Scorpions), които Michael основава с брат си Рудолф (Rudolf) - "Rock You Like A Hurricane". Изключителният китарен стил и първокачественият хард рок, които за запазена марка на Schenker, не оставиха публиката безучастна и виковете и аплодисментите ѝ ставаха все по-шумни до края на сета.

След кратка пауза на сцената се качи легендарният британски басист и вокалист Глен Хюз. Неговите чести посещения у нас и топлите му отношения с българската публика проличаха от самото начало на концерта – феновете пееха с пълно гърло парчетата от сетлиста му, включващ хитове като "Stormbringer", "Might Just Take Your Life", "Sail Away", "First Step Of Love", "Can’t Stop The Flood" и други. Сцена и публика се сляха в едно на последните парчета от концерта - "Mistreated" и "Soul Mover", между които Глен няколко пъти каза развълнувано: "България, обичам ви!".

След високата летва и вълнението, което шоуто му предизвика у феновете, посоката на настроението сочеше само нагоре. И скоро нивата на адреналин достигнаха своя връх с излизането на сцената на Dio Disciples (на снимката). Бандата откри изявата си със "Stand Up And Shout" и "Holy Diver". Още с първите куплети и припеви присъстващите си припомниха безсмъртната музика на Рони Джеймс Дио чрез вдъхновените интерпретации на мощния глас на бившия вокал на Джудас Прийст (Judas Priest) - Тим "Ripper" Оуенс. Сякаш за да засили емоцията от срещата между публиката и бившата банда на Рони, на последните акорди електрическото захранване на стадиона спря за 1 минута, в която публиката избухна в мощни аплодисменти и скандиране на "ДИО", дирижирани от Тим и групата.

Емоционалната атмосфера бе нажежена още повече от следващия вечен хит "Don't Talk To Strangers", след който зад микрофона застана вторият гост вокал на групата - Toby Jepson, и изпя "Egypt", "Children Оf The Sea" и "Kill The King".

След това заедно с Тим и бандата забиха песни от цялата дискография и периоди в кариерата на Рони - "Magica Theme", "Lord Оf Тhe Last Day", "All Тhe Fools Sailed Away" на Дио, "Neon Knights" и "Mob Rules" от периода с Black Sabbath, "Catch Тhe Rainbow", "Long Live Rock 'n Roll", "Man Оn Тhe Silver Mountain" и "Stargazer" от периода с Рейнбоу (Rainbow).

Последните две парчета, с които Dio Disciples завършиха изключителния си концерт, бяха "Heaven And Hell" и "We Rock". След тях светлината на сцената и звукът бавно затихнаха, а музикантите споделиха: "Сигурни сме, че Рони ни гледаше отгоре. И се усмихваше!".

Втората вечер на Kavarna Rock 2012 ще срещне българската публика с D2 feat. Дичо (Di4o), Big Noize feat. Sebastian Bach, Докън (Dokken) и Stryper.

Програмата стартира в 18.30 часа.

Снимки на Красена Ангелова - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички