Суинг, винтидж емоции, ретро возила и филми...


Суинг, винтидж емоции, ретро возила и филми...

4430

Хепънингът Smugglers Swing Club се завръща в летен формат.

Неуморните The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив) канят на купон, който ще се състои на Аrt Space пред НДК от 16.00 ч. на 29 юли, неделя.

Диджеите са приготвили ексклузивно издание за всички почитатели на суинга, рок-ен-рола, винтидж емоциите и хубавите филми. Събитието, което ще съчетае музика, танци и кино, е с вход свободен.

Освен страхотна музика, която няма да остави никой безразличен, гостите ще могат да разгледат изложените ретро автомобили и мотори, да научат основите на суинг танците в организирания специално за целта уъркшоп по суинг или да участват във фотоконкурса за винтидж снимка с мобилен телефон.

Всеки, който желае да участва в конкурса, трябва само да направи снимки от мястото на събитието с мобилния си телефон, да им придаде интересен ретро ефект с апликации като Instagram и да ги качи на Facebook страницата на The Smugglers Collective (www.facebook.com/smugglers.bg). Късметлията, чиято снимка е получила най-много лайкове, ще се сдобие с безплатен пропуск за всички издания на Smugglers Swing Club до края на годината.

Суинг матинето ще завърши с кино. На големия екран на Art Space (лятната сцена пред НДК) ще бъде прожектиран един от култовите филми на съвременната рок-ен-рол култура – Cry Baby ("Ревльото"), с участието на Джони Деп.

Президент на САЩ е Айзенхауер, рок-ен-ролът владее света, а Уейд "Ревльото" Уокър е най-коравият тип в своята гимназия. Джони Деп изпълнява ролята на непокорното и неустоимо лошо момче, чиято способност да изплаква една-единствена сълза подлудява всички момичета. По него хлътва и Алисън Върнън-Уилямс, богаташка рожба на консервативни и религиозни родители, която обаче не може да устои на опасния чар на Уейд и постепенно навлиза в неговия порочен свят на хулиганство, дрога, музика, бързи коли и още по-бързи жени. Опитайте от американската поп култура на 50-те години в тази скандална музикална комедия, режисирана от легендарния Джон Уотърс. Саундтракът на филма блести със страхотни рокабили, рок-ен-рол и дуу-уоп изпълнения. Някои от тях са изпяти от самия Деп, вкарват в собствения си "филм" организаторите.

Прожекцията ще започне в 22.00 ч. Лентата се излъчва със съдействието на Американското посолство в България.

The Smugglers Collective са родните пионери в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които за три години успяха да я направят част от нощния живот в България. Благодарение на тях родните почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост електро суинг течение. Тандемът реализира няколко гастрола на бурлеска спектакли, популяризира понятието "винтидж" и уверено пише историята на своя Smugglers Swing Club. Както MySound.bg отбеляза, през него минаха звезди имена като The Correspondents и Сай Кранстън (Si Cranstoun) & His Band.

За предстоящия парти сезон 2012-2013, The Smugglers Collective и техният Smugglers Swing Club са подготвили множество изненади, концерти на актуални имена от съвременната суинг и електро суинг сцена.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички