Николо Коцев и Кикимора с акустичен концерт


Николо Коцев и Кикимора с акустичен концерт

5126

Уникален акустичен концерт, който е световна премиера на неизпълнявани досега пиеси на виртуозния китарист, цигулар, композитор и аранжор Николо Коцев, предстои в столичната зала "България" от 19.00 ч. днес.

Световноизвестният рокаджия ще се представи със своята банда Кикимора (на снимката), като заедно със симфониците на БНР ще музицират под вещото ръководство на маестро Емил Табаков. В изявата, посветена на Деня на София, ще се включат още китаристът и вокалист Константин Джамбазов и кийбордистът Нелко Коларов.

Всички оркестрации и партитури са дело на Николо Коцев, който придоби международна популярност от групата Брейзън Абът (Brazen Abbot) още с основаването ѝ през 1994, към днешна дата се подвизава в България с формацията Кикимора. В нея са Николай Тодоров - ударни и вокал, НиколайЦветков - бас и вокал, Александър Атанасов - соло вокал и китари, и кийбордистът Марин Иванов.      

Цялата програма, която ще прозвучи в празничната вечер, е специално аранжирана за случая, а очакванията на самите музиканти е за изключителна симбиоза между изразните средства на рок музиката и звучността на класическите инструменти, за да постигнат невероятната вибрация и сливане със звучността на струнната група на Симфоничния оркестър на БНР."В репертоара са 16 композиции, като само две от тях са свирени на живо", каза Коцев. "Маестро Табаков е изумителен професионалист, а да работи с оркестъра на БНР е мечта на всеки музикант", допълни рокаджията (трети отляво на дясно), който бе класиран от списание Guitar Player през 2002 на трето място сред 1518 китаристи от целия свят.

Според неговите думи довечера ще прозвучат версии на много парчета от албумите на Брейзън Абът, ще има и забежка към рок операта Ностарадамус, и две инструментални композиции - едната - от недовършената рок опера Дракония, другата - част от голям проект за създаването на симфонична модерна филмова музика, съчетаващ модерни перкусии и тежки рок китари, а оркестърът има водещи функции. "Цяло лято репетирахме и сме подготвени, работих сериозно, защото, ако щете вярвайте, получих и партитури за две симфонии", не крие Емил Табаков.

Акцентът в музикалната проява са авторските балади, в които по думите на Николо Коцев се крие много красота и емоция. Спектакълът, чийто режисьор е Георги Къркеланов, ще бъде излъчен на живо в сайта на БНР, а след това ще бъде издаден на CD и DVD. За разпространението на проекта в международен мащаб интерес е проявил Райнер Хензел, който е дългогодишен колега на Коцев и Коларов в бенда на покойния вече Робин Гиб (Robin Gibb).

Цената на билета за вход е 10 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички