Дъхът на Бога е Баlkansky


Дъхът на Бога е Баlkansky

6259

Две години след огромния успех на "Кукер", създателите на проект Баlkansky (Балкански) - Иво Христов и Иван Шопов, ще представят новия си студиен албум - "Оренда".

Събитието ще се състои в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 19 октомври, петък.

В концерта освен Теодосий Спасов – кавал и тромпет, Иван Шопов – бас и електроника и Иво Христов – визия, ще вземат участие и някои от гостуващите  музиканти. Както MySound.bg вече огласи, сред тях са неземната Янка Рупкина, изпълнителят на уд - Хайг Язджиян от Армения, пианистът Милен Киров и гайдарят Иван Георгиев.

Същата вечер ще е и премиерата на видеоклипа "Брат", дело на Addminimal Creative Studio. Авторите обещават неповторимо преживяване от звук и визия, направена специално за случая.

Оренда е думата, която предава на всеки съвременен българин невероятни магически енергии, наследени от нашите нашите деди. Оренда е древно знание, свързано с българите, старите руни и глаголицата. Духовен път. Практика. Концентрирано намерение за щастие. Свързване със същността ни от Светлина. Дъхът на Бога.

"Като много древен народ, идващ от Изток, прабългарите почитали енергиите, властващи в природата и влияещи пряко или индиректно върху човека. Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество и се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила обитава главата и кръвта и може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно. Наричали я оренда.

И до днес във фолклора е запазено твърдението, че ако повтаряте като мантра колкото може по-често тази дума, нещата в живота ви ще придобият позитивен обрат – ще започне да се случва това, което искате, ще сте силни, здрави, непобедими...", обясняват артистите, стоящи зад проекта.

Записан в периода 2011 – пролетта на 2012 в студиото Баlkansky, той предлага 10 композиции, обединяващи в себе си традиционен фолклор и модерен електронен звук – мост между минало и настояще.

"За нас е чест и привилегия, че Теодосий повярва в това, което правим, и мисля, че заедно сме един прекрасен екип", споделя Иво Христов (в средата на снимката, дело на Добрин Кашавелов) по повод присъединяването на Първия кавал на планетата като редовен член на формацията.

Вход за концерта на Баlkansky в Sofia Live Club - 10 лв.

Още - на:

http://www.youtube.com/watch?v=SINuJFmc7IU

http://www.youtube.com/watch?v=XKTxSjoPL0A

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички