Още събития около Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев


Още събития около Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев

5043

"Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев" събира артисти от различни генерации в София в чест на рок поета и музиканта Митко Воев.

Както MySound.bg вече информира, проявите са на 26, 27 и 28 октомври.

20 години след физическата раздяла с него, от bондация "Димитър Воев – Нова генерация" са подготвили концерти и пърформънси, за да покажат, че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври). В допълнение на програмата ще се включат две нови групи - Под дъжда и Абсолютно начинаещи. А мястото на първия концерт ще бъде в клуб "Джет Рок".
 
Едно от специалните събития е сборна изложба в The Fridge. От 25 до 31, всяка вечер от 20.00 до 22.00 часа, вратите ще са отворени за посещение, а публиката ще може да открие документи и съвременно изкуство от времето на Димитър Воев и пост Воев. Представени са работи на художниците: Димитър Яранов, Боряна Росса, Хан Соло, Станимир Генов, Александър Гергинов, Продан Марков, Викенти Комитски, Стела Василева, Раймонд Краев, Миряна Михайлова, Габриела Александрова, Станислав Беловски, Вилма Карталска, Леда Екимова, Христо Николов Ричката, Камен Горанов, Румен Димитров, Спартак Генев.

Изложбата ще достави усет за времето на Воев, за поколението "нова генерация". По думите на една от участничките в нея - Леда Екимова, "Настроението в тази изложба е напълно лично и напълно социално. Външният й вид е разнопосочен, тъй като целта не е създаване на монолитен паметник в присъщата тясно фенска дарк естетика, която дори не е правдива, тъй като Воев е далеч по-разнообразен. Изложбата цели да изрази друга, хаотична форма на скръб/отношение; да набележи други, непреки значения на Воев, да получи по-верен образ на генерацията, на нейната еволюция и обърканост, на новия живот".

Всички настоящи и бъдещи почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com - пропускът е на цена 12.00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи..

https://www.tixgate.com/event/ulica-nov-juvot-20-godini-sled-voev/5/

Посочената цена е само при условията на предварителна продажба.

Вход на място с билети, съответно: 

26 октомври - клуб Джет Рок, вход на място: 5,00 лв.,
27 октомври – клуб Микстейп 5, вход на място: 15,00 лв.,
28 октомври – театър Сфумато, вход на място: 6,00 лв.

За повече информация, постете страницата на събитието на адрес:

https://www.facebook.com/events/518114364881155/?ref=ts&fref=ts

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант (баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група Нова Генерация от течението дарк уейв, създадена през 1987 и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992. С текстовете си Воев налага т.н Студена вълна като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.

"Улица Нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев" се организира от новоучредената фондация "Димитър Воев – Нова генерация", съвместно с предаването "Аларма Пънк Джаз" на БНР "Христо Ботев", клуб Mixtape 5, театрална работилница "Сфумато", Сдружение за съвременно изкуство и култура "Ескимо", студио ДАУХАУС, галерия Fridge, фен-клуб Нова генерация завинаги и Epay.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички