Чуй ме, любов


Чуй ме, любов

3826

Благотворителен концерт, средствата от който ще послужат за лечение на болните от анорексия, ще се състои в театър "София" от 19.00 ч. на 19 ноември.

В изявата ще участват редица изпълнители, сред които Дони и Нети, Орлин Горанов, Хилда Казасян, Красимир Аврамов, Михаил Белчев, дует Иво и Дебора, Деси Тенекеджиева, Тримата Тенори, Валди Тотев от Щурците, Дани Милев, Ваня Костова, Янка Рупкина, квартет Славей, хор Гусла, оркестър Канарите, Захари Чернев, Йосиф Радионов и други. Трупата на Нешка Робева ще изпълни специална композиция, посветена на заболяването, от което страдат между 150 и 200 хиляди млади българки.

Концертът, наречен "Чуй ме, любов", има за цел да информира обществото и да помогне на младите да осъзнаят вредите от целенасоченото гладуване. Музикалното събитие е под патронажа на Явора Стоилова. Тя наскоро загуби единствената си дъщеря Василия, потомка на българските класици в поезията и рисуването – Пейо Яворов и Васил Стоилов. Художничката не можа да пребори тежкото заболяване, с което водеше борба повече от 15 години. Като състрадателна майка Явора посвещава остатъка от живота си на единствената цел да помага на други млади хора, в борбата с коварната болест.

В тази връзка, отново през ноември, в болница "Токуда", се открива първото у нас специализирано отделение за болни от анорексия, което ще носи името "Василия". Подготвя се и изложба посветена на болестта (на снимката - фрагмент от творбата на Василия "Виолончело").

Билети за благотворителния концерт, организиран от PR агенция OBC Bulgaria и ТК "Идея.БГ", може да закупите на касите на театър "София" на цена от 15 лв.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички