Остава свирят на финала на Студентския куиз


Остава свирят на финала на Студентския куиз

4243

Остава е групата, която ще свири на финала на Студентския куиз, който ще се състои в столичния клуб "Строежа" довечера.

Както MySound.bg информира, съревнованията продължиха два месеца на територията на Студентски град. След четири предварителни куиза, в които участваха 128 студенти от над 40 специалности, бяха определени най-добрите осем отбора, които ще се борят за големите награди и шампионската титла на Студентските куизове.

Традиционно победителите в отделните издания на състезанието получават напитки, книги и списания от партньорите Teacher’s, ISIC, „Жанет 45“, „Рива“, "Заедно в час", "National Geographic България", "М8М" и Бг Книга. За победителите във финалния куиз ще има допълнителни награди под формата на ваучери за безплатни курсове в “Училища за Европа”, “M3 College” и “Trainer.bg”. Сред осемте финалиста се наредиха отбори от пет университета - “Шампионите” – СУ, МУ; „Анализаторите” – СУ; “A.N.Y.S” – ТУ, УНСС; „Ва-банк” – УНСС; “Харвард на Балканите” – УНСС; “Изгубените пророци” – СУ; “Смрадлика” – МУ, УАСГ, ТУ; ”Четиримата от запаса” – УНСС. Вечерта се провежда в два полуфинални кръга от по четири отбора, от които се излъчват по двама първенци, като така определените четири екипа се срещат на финал. Участниците ще отговарят на въпроси от теми: история, философия, изкуства, география и спорт.

Изданията на Студенския куиз до момента се радват на голям интерес и стабилна посещаемост. Общо над 1000 студента и гости на "Строежа" вече са били сред посетителите на отделните четири квалификационни издания, а финалното се очаква да препълни клуба. Досега в музикалната програма пред младата аудитория са се изявявали музиканти и ди джеи като Миленита, Джанго Зе, Jeremy?, Kottarashky & The Rain Dogs, The Smugglers Collective, Shakermaker, а останалата част от времето се уплътнява музикално с алтернативните сетове, харектерни за "Строежа".

Организатори на Студентските куизове са движение "Промяна за студентите" (http://promyana.com/) и "Строежа", с подкрепата на Teacher's и ISIC. Входът за събитието е свободен! Във вторник вечерта клубът ще отвори врати в 18.00 ч, състезанието стартира в 19.00 ч, а концертната част и самите Остава започват в 22.00 ч. За да се гарантира комфорта и присъствието на посетителите през цялата вечер, при влизането на входа всеки ще получава гривна за достъп.

Капцитетът на заведението за подобни събития е 350 души, поради което се препоръчва навременно влизане.

Страницата на Студентските куизове във Фейсбук:

https://www.facebook.com/StudentskiKuiz?fref=ts

Движение "Промяна за студентите":

http://promyana.com/
https://www.facebook.com/ZaStudentite

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички