50 музиканти на сцената с Конча Буйка


50 музиканти на сцената с Конча Буйка

3794

50 музиканти ще акомпанират на Конча Буйка (Concha Buika) на концерта ѝ утре.

Както MySoubd.bg вече извести, испанската дива ще се изяви със София Синфониета оркестра в зала 1 на НДК по покана на "БГ Саундстейдж".

Именитата вокалистка пристигна у нак в събота и вече започна репетиции.

Един от най-известните испански диригенти - Антонио Куенса, ще застане на диригентския пулт утре.

До сега Буйка е пяла в акомпанимент все на големи имена - много често до нея е осемкратният носител на "Грами", легендарният кубински пианист Чучо Валдес, но утре тя ще посрещне предизвикателството да пее с български симфоничен оркестър. Буйка води със себе си музиканти от Куба, между които майсторът на пианото Иван Мелон.

Така между всички инстументи на симфоничния оркестър ще се вплетат типично латиноамериканските звуци на кахон, джамбе, маримба, ча-ча бонгоси, маракаси, различни ударни. Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар - стари испански песни – фламенко, копла и милонги, но има парчета с чисто джаз звучене. Ще прозвучат известните "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo", “La boheme”, “ Volver Volver” и много други.
 
"Изпълнението с такъв голям оркестър е много отговорно, това е нещо огромно, внушително, цяла катедрала от звуци", казва Буйка. "Ще е страхотно и магнетично. И съм много развълнувана. Дори не знам как да разчета партитурата, но ще е страхотно", казва Буйка, която сп.“Тайм“ определя като един от най-великите гласове на планетата.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. "Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява", не крие той.
 
До момента дрезгавият ѝ тембър не се е съчетавал с български музиканти, така че очакването е още по-силно. С това идва и "заканата" към публиката: "Винаги съм готова. Всички концерти са магични".

Билети за концерта на Буйка се продават в системите на "Ивентим" и "Тикетпро" и на касата в НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички