За хората и боговете в прог рок строфи


За хората и боговете в прог рок строфи

4789

Албумът "Humans And Gods" на Константин Джамбазов ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 довечера.

Константин Джамбазов - китарист, композитор и мултиинструменталист, е добре известно име в рок средите у нас. Той е свирил в редица рок групи: Хадес (1986-1988 и 2010-2011), Одесос (1988-1989), Тотал (1990-1993), Джекил Хайд (1994-1998), Аметист (2001-2003), Алиби Бенд (2004-2005), Фобос (2007-2011). От 1994 работи също така като студиен музикант заедно с пианиста-композитор и диригент Нелко Коларов (Нелко Коларовt). Помним го и като солов певец и китарист по време на концерта на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков през септември 2012.

През 1996 Константин замисля нов проект и ето какво споделя:

"Тогава още свирех с групата Jekyll Hyde (арт група от Варна, с Росен Ангелов – вокал и текстописец, и Николай Марков – клавири, композитор и текстописец). Тримата бяхме много запалени по Kansas, Styx, Yes и други представители на прогресив рока и композирахме музика в този стил. Заедно с Росен решихме да направим по-голям проект, прог албум, в който всички песни да са свързани тематично, смислово и музикално. Започнахме усилено да творим и доста от идеите на "Humans And Gods" (или "Хора И богове") се родиха тогава. Впоследствие съдбата ни пръсна по различни краища на света. Росен се пресели да живее трайно в Англия, Николай заживя в Америка, аз пътувах много по Европа, но си останах в България. През 2003 работих заедно с певеца-китарист Николай Райков (Диана Експрес) по съвместния ни албум "Clearland-Gift From Time". Райков също беше за идеята да реализираме започнатия замисъл за "Humans And Gods" (неслучайно той пее част от четвъртата песен – "Вярната посока"), но след това отиде да работи с групата Диана Експрес и проектът отново бе замразен. През 2007 реших окончателно да изсвиря, изпея и запиша сам този проект, защото текстовете и музиката, които бяхме написали с течение на годините, абсолютно заслужаваха да имат реализация и слушатели. Така след две години труд албумът беше факт през 2009".

Темите в диска са за живота и смъртта, за хората и тяхната вяра, разсъждения и бит – всичко това представено в стихове от лирическия герой, който е човек, задаващ си куп въпроси, чиито отговори търси, обобщава водещият на предаването Сергей Шишов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички