Три години група Sevi


Три години група Sevi

6372

И на третия си рожден ден музикантите от Sevi (Севи) пак бяха различни! И от другите, и от самите себе си.

На най-активната българска рок група в момента определено й се бачка здраво и това й доставя гигантско удоволствие. Изглеждат като петорка безгрижни милионери, пълни със свободно време, които си "чешат крастата" с правене на детайлни музикални проекти.

На партито "Три години група Севи" в столичия клуб "Фейт" фронтдамата Светлана Близнакова изгря в съвсем нова роля. Освен че е мноооооогооооо яка певица, се оказа, че е и добър оратор. Севи така обзорно и обиграно разказа историята на музикалната си кариера през последните десетина години, че ако някога в България рок музикантите си направят парламент, горещо им я препоръчвам за председател на Народното рок събрание!

Иначе в уж "мъртвия" на клубно ниво януари, сладурският клуб "Фейт" пак беше пълен до дупка. И то само с адски фреш физиономии.

Обичам това място!

Обичат го и членовете на Севи, които са си направили нещо като постоянна база там!

Музикантите бяха декорирали сцената с късчета от тригодишната си история в плакати от участия, текстове и мултимедия. Светлана пък, като истински "Мастер Ъф Серемони", разказа подробно за първата си песен, за авантюрата си в Италия, за "спасителя" Рали Велинов, за новото начало, за промените в оригиналния състав на бандата й (много от бившите членове бяха на партито), за първите успехи в България и отвъд океана, за рок маратоните по 23 часа и половина, за дебютния албум "What Lies Beyond", за националното турне, за първия акустичен концерт, та чак до актуалния сингъл и видеоклип "Victim" и колаборацията с дуото Sugar DJs.

Относно песните в около 70-минутния сет, те бяха добре познати на феновете на групата, но подредени в безупречна хронология. Поредна арт-порция от Севи  Бенд. При тях винаги има и малко театър, аристократичност и фин стил, леко нетипичен за рок група. Ще рече човек, че празнуват не три, а 30 години заедно. Доста светкавично вдигат нивата.

За финал Данчо от "Фейт" изнесе на сцената една миниторта с размери на портокал. За тригодишна група – толкова! Но пък от сърце!:)

След края на този биографичен лайв, във ВИП-сепарето на клуба, кръстено Sevizeum, членовете на Севи  продаваха 11- те уникални тениски и други аксесоари. Разбира се, стана навалица. Така и не разбрах кой се дореди и кой не.

Дано само като компенсация не са дали Танчето на някой фен, останал без тениска, изрисувана ръчно от Светлана!

Група Севи е в състав: Светлана Близнакова (Севи) – вокал, Таня Апостолова – кийборд, Боби Зашев – китара, Рали Велинов – бас и Павлин Иванов - ударни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички