Топла рок-ен-рол вечер със Силует


Топла рок-ен-рол вечер със Силует

5152

Малко след 20. 00 ч. и столичният клуб Back Stage все oще се пълни.

След концерта с Мария от Силует ще си говорим за това колко гладна за добра българска музика е публиката, особено извън София. Засега обаче никой не приказва много, защото на сцената свирят три прекрасни жени и двама чудесни мъже.

Официалният повод за събитието е представянето на втория албум на формацията – "Look Inside Yourself", а неофициалният – навън е толкова пролетно, че слънце ни е грейнало и в душите, а Силует го доразпалват. Откровено иронично начало с "Enough Оf This" и няколко думи за добре дошли.

После... Марияна отпуска глас, Мария подскача и е трудно да се разбере дали тя размята баса, или басът размята нея по сцената, докато Михаела гали цигулката с лъка си и се усмихва в ъгъла.

Дозите заразителен, жизнен рок стават все по-силни. Лъхва ни мирис на нещо морско, слънчево и лятно и докато слушаме химна "Share Your Love", улавям погледите, които петте силуета си разменят. Спойката на споделената любов се усеща във всяка изсвирена нота и всяка усмивка. А на живо зарядът им е толкова по-силен, отколкото на запис!

Общата честота, на която трептят петимата, е очевидна, и когато Мария обявява "Prayer For А Friend". "Taзи песен е за един приятел, който си отиде... и преди това не сваляше усмивката от лицето си. Затова излезе такава... ще видите каква.“ Лицата им помръкват едновременно, докато молитвата не набира сила и кроткото сбогуване прелива в болезнен оптимизъм.

Неравноделните ритми на преработената "Amsterdam" отмиват тягостното чувство. Силует са айляк, толкова непосредствени, така се забавляват, че няма как доброто им настроение да не ти издърпа усмивката до ушите. И така до края на албума, когато те се изнизват от сцената, мислейки, че са приключили.

Само че им се налага да се върнат, за да изсвирят "Бягам" и... страхотен кавър на "Whole Lotta Love".

Последна топла вълна рок-ен-рол, преди да си обещаем да се видим скоро пак.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички