Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще ни представят на Евровизия 2013


Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще ни представят на Евровизия 2013

4155

Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ще представят България на песенния конкурс "Евровизия" тази година.

Както MySound.bg вече писа, той ще се проведе в Малмьо, Швеция, след като Loreen спечели съревнованието с парчето "Euphoria", събирайки 372 точки.

Събитието ще се състои между 14 и 18 май. Страната ни ще се състезава във втория полуфинал, обявен за 16 май.

Изпълнителите бяха избрани от БНТ чрез вътрешна селекция съгласно утвърдения регламент. Продуцентите и специалистите разгледаха и обсъдиха много и различни варианти. При взимането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешният представител на България в конкурса и веднъж вече са спечелили доверието на публиката, обосноваха решението си от медията.

Изпълнителите приели поканата и потвърдили, че са съгласни да участват.

"Честно казано, не бях изненадан. Очаквах, че рано или късно ще ни поканят отново след предишното ни участие през 2007 (с песента "Вода" - б.р.)", не крие перкусионистът. "Благодаря за вниманието към нас, както и надеждата, че достойно ще представим България. Няма да казвам дали се радвам или не, че отново ще участвам в "Евровизия", но това ме поставя пред голяма отговорност. Не мога да гарантирам, че ще спечелим, но ще направя всичко, каквото зависи от мен, да представим достойно България по най-добрия начин с песента - която и да е тя. Нека всички, според които е трябвало да спечелим "Евровизия" през 2007, ни подкрепят", призова повелителят на ритъма, подчертавайки отговорността, с която приема предизвикателството.

"Налага ни се да представим страна с тотално сринат имидж пред света и пред Европа конкретно", с горчивина коментира Янкулов. Вестта за селекцията на БНТ идва в удобен за тандема момент. Както вече информирахме, Стоян и Елица работят по своя трети съвместен албум и могли да реагират бързо с предоставяне на необходимите 5 песни, от които комисията на БНТ да избре три. Те ще бъдат официално обявени и представени на живо в предаването "Неделя х 3" на 17 февруари. Още една "пресявка" престои на 3 март. Парчетата не трябва да са били публично изпълнени или комерсиално разпространени преди 1 септември 2012. Максимално допустимото времетраене на всяка песен е 3 минути.  "Това е едно добро място, на което можем да работим за положителния имидж на страната ни и да покажем сплотеността и гостоприемството на българите като народ с древна култура и идентичността ни като нация"- Елица е по-оптимистично настроена. "Благодаря за обичта на феновете, оценявам тяхната подкрепа. Ще  дам всичко от себе си, за да представим България достойно и да бъдем запомнени като модерни воини на днешното време, със свободен дух и изключителен хъс и амбиция. Българските ритми и любовта към корените и фолклора ни са ключът към успеха", допълни вокалистката.

Поредността на изпълненията ще се определи от жребий. Заснетите песни ще се ротират в рамките на две седмици в програмите на БНТ и радиа - медийни партньори на БНТ. Селектираните изпълнения ще бъдат представени още веднъж в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013, когато зрителите и специално жури ще ги оценят.

Петчленният състав на комисията е идентичен на журито за гласуване по време на полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса и се определя от Генералния директор на БНТ съобразно международните изисквания в регламента. На първо място ще се класира песента, получила най-много точки от общото гласуване, като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест. Ще се гласува по телефона и с есемеси.

Според допитване на БНТ до феновете на конкурса успешната песен е динамична, с етно елементи, изпълнена на български и английски. Най-важните й елементи са композицията, хореографията и вокалното изпълнение.

Големият финал на "Евровизия" 2013 е 18 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички