Пол Гилбърт с трио в Sofia Live Club


Пол Гилбърт с трио в Sofia Live Club

3485

С Kelly LeMieux (бас) и Ейми Гилбърт (кийборди) ще се представи Пол Гилбърт (Paul Gilbert) на поредния си концерт в България.

Както е известно, китарният виртуоз ще се изяви отново в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 1 април да презентира новия си албум "Vibrato".

"Това е същата банда, с която записахме студийните траковe за най-новия ми албум. Получи се страхотна химия между нас в студиото, но още по-вълнуващо ще е да ни чуете на живо! Всички музиканти са на световно ниво, а и вокалните хармонии звучат прекрасно. Разбира се, ще свирим много песни от новия албум, но и някои от по-старите ни хитове", обяснява майсторът на струните, който има зад гърба си три обширни европейски солови турнета, едно от които с  Мистър Биг (Mr.Big) през 2011.

"Vibrato"получи признание не само от музикални списания за китаристи, но и от експерти по барабанна техника, а именно благодарение и на участието на Томас Ланг.

От платинени продажби на дисковете си и успехи в класациите като един от основателите на MR.Big, до удивляване на китарните общности с нови нива на уникална китарна техника с едни от пионерите в бързия китарен рок - Racer X, до експерименти с пънк, поп, класическа музика, блус, джаз и прогресив инструментални стилове в соловата си кариера, звездата на Пол Гилбърт грее със собствена светина в пренаселения от жици свят на рока. Неслучайно музикантът свири в разпродадени арени - от Япония до Джакарта.

Стилът на Пол се отличава с рядката комбинация от прецизност, изобретателсност и мощ, балансирани с неговото чувство за хумор и непокварена любов към музиката.

Освен индивидуално, Гилбърт обикаля света и като част от проекта на Джо Сатриани - G3, изявява се в много трибюти с легендарния барабанист Майк Портной. Пол Гилбърт е известен и като участник в създаването на китарите Ibanez PGM и Fireman.

Още на 18, Пол се превръща в най-младия преподавател в Hollywood's Guitar Institute Оf Technology и, въпреки заетостта си, все още намира време да преподава там, както и в онлайн училището Rock Guitar School For Artist Works. Неуморим и творчески настроен, музикантът намира време да пише, да споделя тънкости и новости от музикалния свят в редица списания по цял свят.

Билети за концерта на Пол Гилбърт в Sofia Live Club: в предварителна продажба чрез мрежата на eventim.bg 20 лева, на място 30 лева.

Повече информация - на:

Online:
www.PaulGilbert.com

www.facebook.com/pages/Paul-Gilbert-virtuoso/151552096904?ref

https://twitter.com/PaulGilbertRock

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички