Музиката, която изглежда


Музиката, която изглежда

4780

Филмът Anton Corbijn Inside Out на режисьорката Клартье Куирейнс (Klaartje Quirijns) ще бъде показан в Червената къща от 20.30 ч. на 10 март, неделя.

Прожекцията на документалната лента е в афиша на 17-то издание на София Филм Фест 2013.   

Портрет отблизо на Антон Корбейн, направен, докато той обикаля света като фотограф, режисьор и видео артист. Уникално задълбочен, този филм разбулва драмите и вътрешните конфликти на твореца, жертвите в личния му живот за сметка на неговата шеметна кариера, комерсиалния му успех, противопоставен на стремежа му да бъде признат като сериозен творец, възхищението на публиката от него и личната му самота.

Холандeцът е помогнал на не една група да намери имиджа си, но самият той никога не се е старал да впечатли публиката с нещо повече от работата си. Заради това лентата се превръща в още по-ценен поглед към живота и кариерата му, включваща някои от най-емблематичните клипове на Depeche Mode, U2, Joy Division, Nirvana, The Killers, Coldplay, Nick Cave, както и филмите Control и "Американецът".

В продукцията (Холандия-Германия-Великобритания-Италия-Швеция, 2011, 88 мин.) до Антон Корбейн са титаните Боно (U2 ), Джеймс Хетфийлд (Metallica) и Мартин Гор, китарист на британците Депеш Мод (Depeche Mode), обложките на чиито албуми са знакови за натюрела на холандеца и проследяват бурното израстване на неговия гений от  зърнестите черно-бели визии и стилния дзен на "Violator" до бруталните, разтърсващи видеооткровения на "Songs Of Faith And Devotion".

Както MySound.bg вече извести, дизайнът на дългоочаквания нов диск на именитото трио - "Delta Machine", също е дело на Антон Велики. Българските фенове на Депеш едва ли са забравили забележителните - меко казано!, кадри, съпътстващи първия концерт на титаничната банда на столичния стадион "Локомотив" през юни 2006. Това: в очакване на второто шоу на Дейв Гахан и Ко., на 12 май, отново на "Локомотив".   

Сценарият на Inside Out e дело на Клартье Куирейнс и Томас ден Драйвър, оператори са Дидерик Еверс и Мартейн Брукхаузен.

Anton Corbijn Inside Out е отличен на Golden Trailer Awards 2012 за най-добър трейлър на документален филм.

Втора прожекция - в Cinema City, ще бъде обявена допълнително.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички