Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

35 години с Мецофорте празнуват в Sofia Live Club


35 години с Мецофорте празнуват в Sofia Live Club

4004

Исландският фюжън бенд Мецофорте (Mezzoforte) ще зарадва българските си фенове с концерт - отново в Sofia Live Club, на 25 април.

Цели 35 десетилетия след създаването на групата, момчетата от Рейкявик пристигат, за да представят своя най-нов албум - "Islands".

Мецофорте е една от най-добрите европейски фънк фюжън формации, която се задържа в класациите и е сред любимците на хиляди меломани.

Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и Wheather Report (Уедър Рипорт), четиримата младежи от Рейкявик правят истинска революция в музикалната индустрия през 80-те. Големият пробив е през 1983, когато разбиват класациите във Великобритания с големия си хит "Garden Party".

Досега бандата е изнесла концерти в повече от 30 страни по света, като не спира да се развива и да поднася великолепна музика. Желанието да преоткриват себе си води творците само напред към нови, глобални и неизживяни приключения.

Още в началото успехът им е пълна изненада по времето, когато започват да свирят заедно и първият им хит обикаля света. Постепенно затвърждават мнението на аудиторията и се нареждат сред най-важните фюжън формации. През 2012 групата отпразнува 35 години, а между музикантите все още прехвърчат креативни искри. Новият албум "Islands" документира процеса на музикално узряване на бандата и е поредният скъпоценен камък в дискографията ѝ.

През 1996 тримата основатели Eythor Gunnarsson, Gulli Briem и Johann Asmundsson разширяват състава, привличайки саксофониста Oscar Gudjonsson, а през 2006 присъединяването на китариста Bruno Mueller и тромпетиста Sebastian Studnitzky добавя нов цвят във вече богатото звучене на бандата. Тази смес от създателите на групата и свежа кръв създава нова енергия, която продължава да се разраства в безбройни участия в клубове и фестивали между Осло и Токио, Кейптаун и Москва.
 
Новият диск е записан в студиа в столицата на Исландия, Рейкявик, на островите Вестман, Фарьорските острови и накрая в легендарното студио Hansa в Берлин, от чиито прозорци преди се е виждала Берлинската стена, която е заобикаляла "острова" от Западен Берлин. Оттук идва и заглавието на проекта - "Islands" ("Острови"). Познаването на произхода на групата помага за осмислянето на специалния, незабавно разпознаваем звук. Донякъде отделените от света артисти в Исландия имат възможност да се фокусират много повече върху себе си, като често разработват по-характерен и емоционален стил от този на артистите, натоварени с по-забързаното всекидневие на континента.
 
Цели поколения музиканти са израснали с музиката на Мецофорте и безбройни радио- и телевизионни програми са използвали техни теми.

"Islands" звучи много по-акустично от обичайното за групата. Брилянтният Ейтър предпочита рояла все повече и повече пред синтезаторите. Барабаните на Гули Брием го дават по-джазово, китарата на Бруно е фънки и клубна като звучене, брас секцията използва своето място за характерни сола и Йохан държи всички заедно с грууви ритми на бас. Фантастичен албум с красива, удивително спокойна и елегантна музика.
 
Най-доброто от бандата и най-новото от творчеството им се срещат на една сцена на 25 април.

Билети - в предварителна продажба чрез Eventim.bg - 20 лева, на място - 30 лева.

Още - на:
 
www.mezzoforte.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички