Пиано и глас. Стратия в клуб Студио 5


Пиано и глас. Стратия в клуб Студио 5

3631

Стратия ще се представи акустично в столичния клуб Студио 5 от 21.00 ч. на 11 юни, вторник.

Изпълнителят обещава сет в две части. В първата ще прозвучат класически произведения за пиано от Шопен и Лист и авторски клавирни пиеси на Стратия. В другата са акустични версии за пиано и глас на авторски композиции, както и няколко евъргрийни от световната поп музика. Специален гост във втората част е виртуозният бийтбоксър RedOne.

Както MySound.bg вече писа, Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Като ученик и студент в Музикалната академия, концертира активно. Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси - в България, Европа и САЩ. В репертоара си има произведения на творци от всички епохи. Стратия е изсвирил голяма част от всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, изявявал се е в много концерти за пиано и оркестър, както и с редица пиеси от съвременни автори. Значимо място в концертните му програми имат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист.

В музикалния си път като поп артист, Стратия има издаден един солов албум и 6 сингъла от него, между които са хитовете "По-близо", "Платонично", "С теб" и "Невъзможно", които му носят няколко музикални отличия и челни места в класациите за поп музика. По-късно реализира сингъла "Отново", който е с подчертано ар-ен-би звучене. Песента се излъчва на български език и в някои радиа в САЩ. През изминалата година музикантът издава два нови сингъла - "Real Love"и "The Man From The Moon" (съвместно с електронната група Light Machine) и реализира няколко самостоятелни концерта.

Билет за шоуто в Студио 5 на 11 юни: 12 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички