Аларма Пънк Джаз представя The Flamenco Thief Крейг Сътън


Аларма Пънк Джаз представя The Flamenco Thief Крейг Сътън

3550

The Flamenco Thief е оne man шоу проект на британеца Крейг Сътън (Craig Sutton), който използва рамката на фламенкото, за да създава своята си музика, в която има и пънк, и барок, и нещо от композиторите-минималисти, и африкански ритмически структури.

Турнето, на което е в момента, също като предишното му през май, включва десетки концерти в десетки европейски градове, но този път ще стигне още по на изток – до Косово, Албания, България и Турция.

Музиката на Крейг е умело и оригинално наслагване на ритмически и мелодични линии, чието истинско очарование е в живото изсвирване и в живия контакт с публиката. И може би това е истинската връзка с духа на фламенкото, освен безспорната виртуозност на Крейг като китарист. Неговата музика се чувства еднакво добре и в концертни зали, и в пънк-рок барове и слушателите на „Аларма” ще усетят силата й на 5 септември в Чешкия център, където фестивалът от години представя някои от най-интересните си гости.

Интересен факт е, че Крейг, който ще представи второто си ЕР, прясно записано в Холандия, никога не е бил в Испания (поне до тази година). В София пристига един ден преди концерта си и е на разположение за среща с журналисти и почитатели на фестивала „Аларма Пънк Джаз”, от програмата на чието десето юбилейно издание е и този концерт.

Билети в системите на TicketPlus, Eventim и Tixgate, на място в „Дюкян Меломан” и на касите на EasyPay в цялата страна.

Вход: 5 лв.
Предпродажба: 4 лв.
Двама за 6 лв. (на предпродажба)

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички