Пинк Флойд: Стената на голям екран в Дома на киното


Пинк Флойд: Стената на голям екран в Дома на киното

3780

Българската национална филмотека прави специален подарък на почитателите на киното в летните дни, когато филмотечно кино "Одеон" е все още в ремонт, и гостува на Дома на киното с култовия филм на Алън Паркър (Alan Parker) "Пинк Флойд: Стената" (Pink Floyd: The Wall).

Създаден по концепуталния албум на Роджър Уотърс (Roger Waters), този също толкова концептуален филм предизвиква вълни от реакции, веднага след излизането си. „Стената” е изключително визуално преживяване, а Уотърс е открил нужните съставки, черпейки от собствения си живот. Оттам се раждат и знаменитият албум и сценарият за филма.  Съвместно с британския режисьор Алън Паркър и политическия аниматор Джералд Скарфи (Gerald Scarfe) Уотърс създава уникален  и скандален за времето си филм, игнорирайки традиционната фабула

Създаден през 1982, филмът е разказ за Пинк – рокзвезда, която се заключва в хотелската си стая, за да се спаси от света. Той си седи пред мигащия телевизор и си припомня живота и събитията, довели до неговата изолация. Цялата история е разказана в песните на Пинк Флойд и бе част от специалната програма по повод 20 години "Рок Филм Фест" на 17-ия "София Филм Фест" през март тази година. Самият Сър Алън Паркър беше специален гост на СФФ преди години и получи Наградата на София на Столична община.

Очаквайте повече информация за програмата на Дом на киното и специалните прожекции на "Пинк Флойд: Стената" на: www.domnakinoto.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички