Подгряхме в 8th Ball за разпродаденото шоу на Hypocrisy


Подгряхме в 8th Ball за разпродаденото шоу на Hypocrisy

3834

Колко от вас знаят кой е Жул Паскин? А колко от вас са чували за Unearthly, Путь Солнца и Melancholy?

Какво значение има, изкуството е създадено, за да го срещнеш, когато и както дойде - нарочно или случайно. Е, снощи няколко човека разбрахме кои са Unearthly, Путь Солнца и Melancholy. BGTSC, както май малцина бяха разбрали, спретнаха едно официално warm up парти за концерта, който организират в София довечера – този на Hypocrisy.

Препартито се състоя столичния клуб 8th Ball с ей тези 3 банди, за които споменах. Макар че бяхме петима на кръст, както се казва, се получи як концерт.

Melancholy, които комбинират  метъл с рок и джаз , отворят към 20.00 ч. и ни изумяват с ала Amorphis мелодичността си, адекватни китарни сола и изобщо много кадърно свирене. Същото важи и за втората руска банда Путь Солнца, в която свирят китаристът и барабанистът от предната. Те са с етикет траш/метъл, но ще разберете по-точно какво свирят като ви кажа: "Sepultura". Като гледаш как вокалистът MirRon полудява на сцената, мятайки 2-3 расти тип Max Cavalera, и как приканва публиката да скандира и вдига ръце, ще речеш, че са на стадион пред егати тълпата. Това, разбира се, пали, както и фактът, че фронтменът е облякъл тениска с щампа България. Той обаче я бил носил и на други концерти, както ни разправя един фен русофил. Интересно, българо-съветската дружба може и да не е само натрапван мит.

Дотук две приятни изненади.

Unearthly?

Преслушала съм ги предварително. Знам че, ще ги почакаме малко преди да излязат в светлината на прожекторите – имат да се цапотят с корпспейнт, да навличат кожени доспехи, трябва да се смени и бекдропът на сцената… С други думи - джин тайм. Unearthly са от Бразилия и забиват блек/дет метъл. Не само имиджът им е инспириран от Behemoth, но и музикално имат доста сходства с полските зверове. И те вадят много як звук, изпълват сцената и стоят стабилно. Да видиш ти как можело и на такава малка сцена с толкова малобройна публика, само желание да има… Изкъртват и не ги интересува 20 или 200. Евала, Hell De Janeiro, както момчетата наричат родния си град.

Туйто, после затвърждаваме в "Ложата" и така идва денЯТ. 22 септември е! Честит празник, драги ми българи, и откликнете на поканата на BGTSC за предстоящия довечера концерт на Hypocrisy и съпорт бандите Diabless и Hatesphire в Mixtape 5.

Дано имате билет, защото май свършиха…

Снимки - в секцията "Галерия".

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички