Мистерията Еньовден в зала 1 на НДК в три поредни дни през април


Мистерията Еньовден в зала 1 на НДК в три поредни дни през април

4146

След големия успех на "Мистерията Еньовден" в София и Варна, шоупрограмата, събираща модерния талант и българския фолклор в едно, се превърна в първия наш спектакъл, напълнил столичната зала "Арена Армеец".

Повече от 9 месеца бяха необходими за подготовка на грандиозния проект.

По изричното настояване на родната треньорка Нешка Робева пред продуцентите следващото изиграване на представлението ще се състои в три поредни дни в  зала 1 на Националния дворец на културата на 8, 9 и 10 април. Началото на спектакъла е в 20.00 часа. Цени на билетите - между 20 и 50 лева.

"Решихме да променим локацията на предварително обявеното събитие и вместо едно представление в зала "Арена Армеец" да направим три поредни в зала 1 на НДК. Изиграването на сцената в Националния дворец на културата ще потопи зрителите още по-дълбоко в историята на спектакъла и ще ги пренесе в миналото, настоящето и бъдещето", обещава Робева.

Взискателността на хореографката на шоуто е всеизвестен факт и първата новост, на която държи ще бъде присъединяването на бенд, който ще изпълнява музиката на живо. Зала 1 позволява всички да се насладят на вълшебството на музиката, специално създадена за спектакъла, който ще бъде поставен още в Пловдив, Варна и Бургас.

Шоуто разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. "Мистерията Еньовден" е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет и за младото поколение.  

Вълшебството на "Мистерията Еньовден" показват трупата на NeshkaАrt, най-добрите ни състезатели по акробатика, художествена и спортна гимнастика, танцьорът Метин Енимехмедов и момчетата от брейк денс формация X-Energy Crew. Народните песни се изпълняват от Деси Добрева и Валерия МомчиловаМона, хард рок частта - от Звездомир КеремиджиевЗвезди, а рап музиката от събраните специално за шоуто Хората от гетото. Глас и участник в спектакъла е големият български актьор Васил Михайлов.
 
Билети - в мрежата на TicketPro, на място в зала 1 на НДК, както и онлайн на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html

Всичко за спектакъла "Мистерията Еньовден" - на:
https://www.facebook.com/MisteriataEniovden

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички