Проектът Jazztory на Борислав Петров за първи път в Пловдив


Проектът Jazztory на Борислав Петров за първи път в Пловдив

4849

Проектът Jazztory на младия и изключително талантлив барабанист Борислав Петров (на снимката) ще срещне пловдивската публика с музиката и личността на един от емблематичните джазови изпълнители на всички времена – Чет Бейкър.

Първата изява на родния джазмен и неговата формация в града е на сцената на Bee Bop Cafe на 11 март.

"Целта на Jazztory е да запознаем възможно най-широка аудитория с магията на тази изключителна музика. Във всяко издание се фокусираме тематично върху конкретна личност от джаза, която има заслуги за развитието на жанра, за неговото извеждане до нови внушения и смисли. Освен че свирим музиката на легендарни музиканти и банди, по достъпен и забавен начин разказваме и любопитни факти за тях", обяснява авторът на проекта Борислав Петров. На сцената редом до него ще бъдат още Димитър Льолев, Шибил Бенев, Борис Таслев.

В джазовата програма на Bee Bop Cafe до края на месеца ще звучат още D-tailz на пианиста Милен Кукошаров, Бразил Акустик, Голдън Проджект, Мирослав Турийски квартет и други.

В афиша място е отделено и за популярните стилове рок и поп, а неделните вечери са фокусирани върху камерни акустични проекти. По традиция, клубната сцена на Bee Bop Cafe дава възможност за изява и на млади музиканти по време на oжаз работилницата и ежемесечния концерт на студенти от пловдивската музикална академия.

"Здравей, обичам те" пък ще си кажат на 6 март на клубната сцена актрисата от Народния театър Бойка Велкова и младият мистър "Минута е много" – Стефан Спасов, в ролите на Джени и Джордж от популярния им едноименен спектакъл по Нийл Саймън. Нейната героиня е актриса, пред която изневиделица се открива втори шанс в живота да преживее любовта, срещайки писател, който е имал вече брак, но е загубил жена си и живее в спомените за красивата им и хармонична връзка. Той не може отново лесно да започне начисто и наново. Джени също трябва си позволи да повярва, че любовта е възможна, и да избере какво да направи. Разбира се, тя избира любовта. Внушението на автора е, че на каквато и възраст да си, каквото и минало да си имал, винаги любовта може отново да ти се случи.

Представлението се играе вече повече от четири сезона при изключителен интерес от страна на публиката и е поставяно над 100 пъти както в различни градове у нас, така и в Австрия, Великобритания, Германия, САЩ, Канада. Постановката е по текстове на Нийл Саймън, който е най-успешният световен съвременен драматург. Десетки негови пиеси и сценарии се играят по театралните сцени и по тях се снимат големи филмови продукции. Нийл Саймън има толкова номинации за "Оскар" и "Тони", колкото никой друг писател в света, и е единственият драматург, поставил четири бродуейски продукции едновременно. Спектакълът "Здравей, обичам те" е романтична комедия, подходяща за зрители от всички възрасти.

Ето и пълната програма до края на месеца:

6 март, 19 ч. "Здравей, обичам те" (театрална пиеса)
6 март, 21 ч. Борислав Ясенов квартет (live jazz)
7 март, 19 ч. Милонга / танго вечер
8 март, 21 ч. Бразил Акустик (live latin)
9 март, 20 ч. Адриана Георгиева с Момчил и Арнандо (live acoustic)
11 март, 21 ч. JAZZTORY – Музиката на Чет Бейкър (live jazz)
13 март, 21 ч. The Golden Project (live jazz)
16 март, 20 ч. Белева – Миланов дуо ((live traditional folk)
18 март, 21 ч. Концерт на студенти от АМТИИ (live jazz)
20 март, 21 ч. D-tailz (live jazz)
22 март, 21 ч. Contrails (live rock)
23 март, 20 ч. Bossa Nova с П. Терзийски и М. Йосифов (live acoustic)
25 март, 21 ч. Swing Regime (live jazz)
27 март, 21 ч. Мирослав Турийски квартет (live jazz)
29 март, 21 ч. Compact Voices (live pop)
30 март, 20 ч. Живко Братанов – Борислав Ясенов (live acoustic)

Всеки петък, 21 ч. Хора с вкус пускат хубава музика

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички