15 години Жълта музика. Алтернативна класика в действие


15 години Жълта музика. Алтернативна класика в действие

3994

Анимационерите, Остава, БлуБа Лу и Уикеда ще отбележат 15 години от основаването на прочутия в края на 90-те лейбъл "Жълта музика" с концерт в популярния столичен клуб "Терминал 1" на 29 март.

Както MySound.bg вече извести, ексклузивното шоу ще събере на обща сцена едни от най-популярните и влиятелни български групи, стартирали успешна самостоятелна кариера именно от тази компания.

Четирите банди ще излязат последователно за отделни сетове, всеки от които с продължителност около час. Акцентът ще бъде по-старата продукция на формациите, песни и мелодии, станали емблематични за българската алтернативна сцена. През цялата вечер музиката преди, в паузите и след концертната част ще бъде съобразена със стиловете на Анимационерите, Остава, Блуба Лу и Уикеда. Специално за събитието от Лондон пристига басистката на MobyСветлана Василева, която ще се включи в състава на Анимационерите. Вратите на "Терминал 1" отварят в 21.00 ч., а самият концерт стартира в 22.00 ч.

"Жълта музика" е независим лейбъл от българската сцена с много сериозно влияние до днес. Началото поставят Анимационерите, Остава, Блуба Лу и неуморните веселяци Уикеда преди малко повече от 15 години. Организацията става култова обаче чак след като спира дейността си през 2001,  но четирите банди са вече изключително популярни и поемат собствен път, създавайки цяло течение след себе си.

Билети за събитието на 29 март -  в мрежата на Ticketstream.bg на цени от 12 лв. в  предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и място. Каси - "Строежа", бар "Петък", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Ориндж", "Евротурс", Cashterminal. Броят на пропуските е ограничен до 400 - препоръчва се предварителното им закупуване!

Подробности за самата програма, редът на излизане и началните часове на отделните сетове ще бъдат анонсирани допълнително.

"Терминал 1" е на улица "Ангел Кънчев" 1.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички