Кой спечели безплатна двойна покана за специалния концерт на D2


Кой спечели безплатна двойна покана за специалния концерт на D2

3903

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Този път предложението бе ЛИЧНО от нашите приятели - рокаджиите в група D2. Както е известно, бандата е готова със своя следващ албум. Момчетата ще го представят със специален концерт в столичния клуб Joy Station на 28 март, петък.

Двама от вас получиха уникалната възможност да спечелят ДВОЕН пропуск за шоуто на формацията.

Имената на щастливците бяха изтеглени на принципа в томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича дългоочакваният нов албум на D2?

Вярното е: "Феникс" (обложката на снимката).

Честито на Найден Върбанов и Ивайло Петров!

"Феникс" излиза на музикалния пазар на 28 март (петък), когато е и ексклузивният концерт за представянето му в клуб Joy Station, а напрежението около диска градира след като бандата пусна първия сингъл – едоименното парче, което с надъхващия си припев и фънки ритъм демонстрира 100% модерен рок от най-висока класа.

Групата е пoдготвила и специален подарък за феновете си - едноименната песен ще може да се сваля свободно в mp3 формат от официалния ѝ сайт d2band.com, а в деня на промоцията рокаджиите предоставят целия албум за стрийминг в сайта muzikata.bg, с други думи всеки ще може да слуша безплатно песните от "Феникс", но бонус траковете ще бъдат включени само в CD версията. Тези, които искат да притежават пълното издание на албума, ще могат да го закупят във вечерта на концерта в клуб Joy Station. Освен диска ще се предлага специална лимитирана серия от ти-шърти със стилистичното лого на "Феникс", с каквито приятели на бандата като Ники Кънчев, Йордан Йовчев и Асен Блатечки вече позираха в интернет.

Подготвяният близо 4 години диск включва 10 песни и 5 бонус трака, а гости са артисти като поп певицата Мария Илиева, бийтбоксъра Red One, американската китарна легенда и продуцент на предишния им албум 6 - Lanny Cordola, както и рок иконата Slash (екс-Guns N' Roses).

Както MySound.bg нееднократно писа, материалът е композиран за година и половина в бивша резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина, която бандата превърна в свой базов лагер и мобилно студио. Според Митко Кърнев концепцията била да се скрият от света и да творят в нова среда по модела на групи като The Rolling Stones, Led Zeppelin и Red Hot Chili Peppers, а в избора на локация се намесила съдбата. "По време на турне попаднахме случайно в резиденцията заедно с целия ни технически екип”, разказва  Кърнев. "Бяхме впечатлени от мястото, защото, освен че имаше подходяща акустика за звукозапис, природата наоколо беше уникална. За щастие срещнахме подкрепа от кмета на Кюстендил Петър Паунов, събрахме си багажа, подготвихме специално мобилно аналогово студио и потеглихме. Стартирахме проекта през 2010 по модела на великите банди – започнахме албума от нищо", не крие китаристът.

Музикантите прекарват времето в интензивно свирене, но също така участват в социалния живот на селото, а от време на време посрещат и гости, сред които Рут Колева и бившия американски посланник Джеймс Уорлик - специално за феновете си бандата пусна галерия от снимки, разказващи историята на "Феникс" на официалния си сайт d2band.com.

След приключване на записите, следва над 2 години довършителна работа – групарите пишат текстовете заедно с добрия си приятел Александър Петров, автор на незабравими лирики като "Бъди какъвто си" и "Малкият град"; миксът на албума е дело на Димитър Ганчев, а мастерингът е правен в САЩ от носителя на награда "Грами" - Brad Blackwood. След сериозна вътрешна селекция, рокаджиите избрали песните от над 20 готови композиции.

В абсолютна тайна се пази първият сингъл от албума – никой извън групата и нейния екип не е чувал парчето, което ще бъде представено в клуб Joy Station този петък.

"Спечели с MySound.bg продължава"!

Ето КАК можеш да се сдобиеш с уникалното DVD на Bobo & The Gang!

Успех на всички!

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички