Бог Амон начело на Drum And Jazz 2008!


Бог Амон начело на Drum And Jazz 2008!

5882

Амон Тобин (Amon Tobin) потвърди участие в поредното издание на феста Drum And Jazz, информираха организаторите H.M.S.U.

Събитието е обявено в столичния Парти център "4 км" на 29 ноември.

Във фиестата ще се включи още Влатко Стефановски. И Теодосий Спасов - по традиция.

Амон (не Еймън, колеги, бразилецът е кръстен на божеството Амон Ра!) e eдно от най-ярките лица на лейбъла "Ninja Tune". Адонай Сантос де Араухо е роден е в Рио де Жанейро, но още от малък се преселва на Острова, а към настоящия момент дори е предпочел да обитава Монреал. Критиците обясняват уникалния му стил с тази периодична смяна на адресната регистрация.

“Не смятам, че честите пътувания влияят на парчетата ми”, отговаря той. “Това е просто нещо, върху което много от съвременните артисти акцентират, за да си придадат по-голяма важност”, обяснява героят на електронния саунд.

За него са характерни необичайни звукови хибридизации - въплътили стилове от джаз и самба до IDM и ембиънт. Еманация на звученето е последният му засега диск - "Foley Room" (2007).

В пиесите Амон залага на т. нар. “фийлд рикординг”, а вдъхновението идва право от “фоли руум” – помещение, където група ентусиазирани професионалисти измисля и записва звуковите ефекти към сцените на даден филм. Звуците (произведени от котки, тигри, стършели, плъхове и какво ли още не), предлагани от "Foley Room", са уловени от Амон, антуражът му и комплект свръхчувствителни микрофони насред улиците на Сан Франциско, Монреал и Сиатъл, и са смесени със студийни записи на култовите Кронос Куортет.

Междувременно стана ясно, стартиралият през април нетлейбъл HMSU.net набира популярност, при това в световен мащаб. Авторските парчета с високо качество (320kbps) се радват на интерес от страна на широка публика и за месеците на своето съществуване албумите отбелязаха над 10000 сваляния. Последното съвсем логично доведе до решението всички досегашни издания да бъдат предоставени безплатно и през водещия портал за дигитализирана музика у нас - MP3.bg. Повече тук.

Преди Амон, в програмата на промоутърите е събитие от поредицата "дръм-ен-бейс архив". То ще ни върне назад в 90-е с класически дръм-ен-бейс, текстеп и джънгъл звук. Фиестата ще бъде на 17-ти октомври в двете зали на столичния Парти център "4 км". Тя ще се случи под закачливото мото "HMSU.ZIP".

В едната зала селекторите на HMSU ще извадят прашни дръм-ен-бейс записи и ще ни припомнят за баса от времето на първите успехи на Рони Сайз, Шай Еф Екс, Рей Кийт, Фотек и други класически стила артисти. По същото време в малката зала на клуба ще се чува олдскуул хип-хоп, фънк и ,разбира се, реге дъб. Цената за двете зали и 10-е диджеи в една вечер е повече от символична -8 лв.

Билети за Drum And Jazz вече са в продажба - струват 20 лв. и са в разпространителската мрежа на "ТикетПро" и в магазините "Брейкпойнт", "Корпорайд", "Дюкян Меломан" и "Вижън" в София.

Повече информация, автоматичен бюлетин и дигитално радио - на hmsu.org.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички