Калима – 15 души в цветовете на фламенкото


Калима – 15 души в цветовете на фламенкото

5329

Барселонската, но иначе съвсем международна, формация Калима (Calima) побърка зала 1 на НДК снощи.

Шоуто им напомняше повече на мюзикъл, отколкото на обикновен концерт. Петнайсетте члена на групата се появяваха и изчезваха от сцената, търчаха из публиката, и се веселиха до безкрай заедно с нея.

Невероятната енергия на Калима успя да вдигне от седалките дори някои от онези редовни посетители на престижното място, които като че никога не знаят какво правят там.  

Съответстващо на основния принцип на бандата, който - според Хуан Лу, злия мозък в случая, е да се даде поле на изява на всеки член, нуево фламенкото премина през всякакви различни сола и влияния, двете дами на групата (вокалистката Африка от Екваториална Гвинея и фламенко- танцьорката Лаура) показаха традиционни танци.

Почти всеки пя в някакъв монент, барабанистът, увил около главата си сигхска чалма, левитираше над дръм сета, а самият Хуан Лу, скрит зад цялото това цветно шоу, редеше ритми, от които никой не можеше да седи спокойно в стола си.

Концертът на Калима в НДК беше едно от трите им изпълнения в България (другите ще са в Пловдив и Сливен) като част от фестивала "Meet The World".

Фиестата продължава с любимците ни Зуко 103 на в столичната зала "Христо Ботев" на 24 октомври.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички