Концертът на Марки Рамоун - урок по история на пънка


Концертът на Марки Рамоун - урок по история на пънка

5390

И българите имаха удоволствието да видят една от малкото живи легенди на пънк-рока!  Марки Рамоун (Marky Ramone) пристигна у нас със своята супергрупа Блицкриг за шоу онзи ден.

Пред малко повече от 400 души в столичния клуб Blue Box бандата върна мнозина в тъмните векове на Петльовите гребени и даде незабравим урок по мръснишки пънк на по-младата аудитория.

Концертът започна с кратко закъснение. Стартираха Блeнк Дженерейшън. Амбициозният квинтет заби малко след девет вечерта. Интересна комбинация беше преплитането на женски и мъжки вокали, а интерпретациите на "Празното поколение" върху пънк-шлагерите се понравиха на публиката и скоро след началото на сета им вече имаше танцьори на дансинга.

За финал Вишъс Бастърд - барабанист на групата, благодари на "RE-АCT" за сбъднатата мечта и страхотната възможност да свирят на обща сцена с едни от бащите на пънка.

Втори на сцената излязоха C4. Ясно си пролича, че сред публиакта имаше не малко техни фенове, тъй като агитката се разбушува. След като забиха няколко от станалите вече класически парчета от "София Стрийтс" сплит, вокалът Сашо представи и новия китарист на групата - Васето (Омерта, Б.Ф.Д.М.). "Ние пак сме тук" - Благодаря, ние също :)

Малко след края на сета на C4, Марки Рамоун'с Блицкриг забиха първото си парче. Въпреки годинките, които повече или по-малко си личаха по лицата на 3/4 от групата, екшънът започна зашеметяващо.

Не пропуснаха нито една от вечните класики на Рамоунс. За радост на дай-хард феновете, фронтмен на шайката на Марки е Майкъл Грейвс от Мисфитс. Недоволни няма, е добре де - има, охраната, но това е защото не могат да удържат феновете на първа редица.

Песен след песен групарите не спряха дори за думичка към публиката, атрактивната басистка на бандата само отмерваше такт по стар пънкарски обичай - с крясък в микрофона си.

Финалът на тематичната вечер бе емоционален с кавър по вечната "Wonderful World" на Армстронг и незабравимо изпъленение на "Blitzkrieg Bop", която публиката очакваше цяла вечер.

Съдейки по радостта на 3 поколения пънкари и рокаджии, изявата на Марки Рамоун и неговия Блицкриг бе може би най-силният пънк концерт, на който сме присъствали.

След Експлойтед и Той Долс, имахме възможността да видим на живо още една легенда от учебниците по история на музиката.   Галерия от концерта може да разгледате в нашата секция.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички