Иван Кутиков + Манхатън Трансфър = нов албум 2009!


Иван Кутиков + Манхатън Трансфър = нов албум 2009!

9275

Манхатън Трансфър (Manhattan Transfer) повериха следващия си албум на българина Иван Кутиков.

Топлата връзка между нашия човек и знаменитата вокална формация е приятелят на Кутиков - Петър Бунетта, барабанист и дългогодишен помощник на не по-малко легендарните Темптейшънс.

„Той и тенорът на МанхатънАлън Пол, са приятели от деца, израснали са заедно като музиканти в щата Ню Джърси. Широко е известно колко капризни са Манхатън,  заедно със Сантана, те са на второ място веднага след Майкъл Джексън по брой на награди „Грами” - общо 11!”, припомни Иван Кутиков.

„Когато ми предложиха, не можах веднага да повярвам, но направих няколко техни песни - грубо, колкото да чуят какво мога. След 2-3- седмици ми се обадиха от Испания, където бяха на турне, и ми казаха, че ме наемат, удивени от прецизността на работата ми. Това беше най-хубавата музика за моите уши, като се има предвид кой го казва”, призна Иван.

„Друг подобен момент имах по-късно и в студиото ми, когато четиримата дойдоха и поискаха да чуят парчето "Boy From New York City", което бях приготвил за запис. Пуснах мелодията и се опитах да потъна вдън земя, това бяха най-дългите 3 и половина минути в кариерата ми. Когато изпълнението свърши, те станаха прави и започнаха да ръкопляскат, а жените ме прегърнаха. Не можех да си намеря място - все пак това е групата, която боготворяхме с колегите като най-музикантска и сложна преди да дойда в САЩ”, додаде още продуцентът.

Той е направил за диска всички аранжименти – музикални и вокални. Материалът бил решен преди да се запознаят. „Записахме всичко в моето студио, миксирах и мастерирах целия албум. Това е тотално продуциране. Сега преговарям с Алън Пол да направя и самостоятелния му албум”, съобщи Кутиков.

Освен това той бил препоръчан от Манхатън на друг джазас - Ал Жаро. „С него ще се видя през февруари, когато се върне в Лос Анджелис. Тогава ще говорим за неговия албум”, скромничи нашият човек.

Албумът на Манхатън се казва: "The Very Best Of The Manhattan Transfer - Private Collection" и е предвиден да излезе през втората седмица на март 2009.  
Манхатън Трансфър Дженис Сийгъл, Черил Бентайн, Тим Хаузър и Алън Пол, се представиха великолепно и пред българските си фенове в столицата в рамките на фестивала „Арена: Музика” 2002.   

Иван Кутиков, продуцент и композитор в Холивуд, е първият българин със "Златен албум" (2008) в САЩ.

Той се състезава за първи път в български конкурс с песента "One Lifetime Is Not Enough". Идеята се родила съвсем спонтанно в разговор по телефона с Розина Караславова (създател и продуцент на детска вокална група "Бон-Бон") и композитора Борис Чакъров. Двамата са семейство. Те разказали на Иван за откритието си Поли Генова (21) и той им предложил рок-баладата. В записа на песента по текст на Джим  Петерик взели участие български и американски певци и музиканти.

„Не беше много лесно реализацията й през Океана, но в крайна сметка се получи. Повечето от инструментите са на живо. Пианото изсвири Косьо Цеков (ФСБ), а част от китарите са на Джордж Дюринг, който участва в холивудски мегапродукции като "Зоро",  и др. Оказа се, че баба му и дядо му по майчина линия са българи”, обясни Кутиков.

Поли се изявява във „Вечерното шоу на Азис”.  Наред с Мариана Попова и Владимир Ампов-Графа, тя  отива директно на полуфинала на „Евровизия”, тъй като парчето е продуцирано от БНТ. Събитието, в което участват 18 групи и изпълнители, е в зала 2 на НДК.

Иван Кутиков живее в Ел Ей от двайсетина години. Собственик е на музикален лейбъл и звукозаписно студио в Холивуд.  Малцина знаят, че той е първият продуцент на дует Ритон. Кутиков направи аранжимента на „По първи петли” за Васил Найденов и мелодията на Митко Щерев -  „Знам, море” (Ритон).  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички