ЧРД, H.M.S.U.! Eлектронен тътен в Младост


ЧРД, H.M.S.U.! Eлектронен тътен в Младост

6503

Пътят по случай партито за 10-годишния юбилей на H.M.S.U. бе трасиран от глух тътен, който се чуваше две спирки преди бившия мебелен магазин. Около 24 часа снощи пред тресящата се от зверски баси ламаринена сграда се виеше опашка от ентусиазирани гимназисти, които размахваха вездесъщите декларации.

Въпреки всеобщия трясък на облицовката от външната страна на "Аско Деница" в столичния квартал "Младост", звукът в залата беше впечатляващо добър. На сцената се изредиха Мокс и Конспирейтър. Наоколо танцуваха "само" около две хиляди души, които обаче се удвоиха час по-късно за изявата на Рага Туинс (Ragga Twins) и Шай FX (Shy FX). Братята Дестуш бесняха, вилняха и полудяваха по сцената, като приканиха публиката да участва в парчетата им с ритмични крясъци и избърсаха литри пот от ухилените си физиономии, докато не преставаха да скачат нито за секунда.

Диймън Рокерс скочи да се прегръща с феновете си през загражденията (и му отне десетина минути да се върне обратно при Флинти Бедмън, който дори в този момент редеше картечен фрийстайл на типичната за двамата смеска от карибски диалекти и кокни).

Шай FX се показа доста стеснителен - по време на общия му гиг с Рага Туинс той остана скрит зад компютърните екрани на пулта, от където обаче заливаше публиката с чудовищни бийтове.

След това британецът Спор (Spor) пое щафетата зад пулта и разцепи с по-груб и изчистен звук. Последва Мика Хайбоер от холандските дарк-степ легенди Блек Сън Емпайър (Black Sun Empire) с отнасящ сет, редуващ тежки и нежни звуци.

Саундът му докара една част от публиката до блажено съзерцание, а друга - до грубиянско пого. Мика завърши с ремикс на "All Is Full Of  Love", която окончателно раздели публиката по възрастов принцип (някъде по това време пишещата тези редове беше ударена по главата от ясното осъзнаване, че пред нея стои поколение, израснало буквално от първи клас с дръм-ен-бейса и формирано от десетгодишната славно подривна дейност на H.M.S.U.).

Партито завърши традиционно с поредната доза касапници от резидентите на H.M.S.U. - Аганьок и Куух, чиито най-голям удар за вечерта беше крещящ индустриален ремикс на "Пак ще се срещнем след десет години" (ФСБ).

Искрено се надяваме да стане точно така.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички