DRS+ И DIS за малко да срутят Строежа в неделя


DRS+ И DIS за малко да срутят Строежа в неделя

5652

Необичаен фурор на клубната сцена предизвика общият концерт на DRS+ и DIS, който се случи в късните неделни часове в столичния клуб "Строежа". Още близо седмица преди събитието всички 330 пуснати на предварителна продажба билети бяха абсолютно разпродадени. Това, което се случи пред сцената пък, благодарение на мощната публика, би могло на сто процента да конкурира всеки хард-кор лайв.

Множество хора без билети бяха окупирали клуба още от 19 ч. Такива обаче не се предлагаха, а на място се допускаха само тези, които се бяха подсигурили предварително. Вратите отвориха в 19.30 ч., а хип-хоп вечерта стартира със сет на DJ Газа. Час преди това Ндоуе с приятели на DRS + демонстрира многостранния си талант, като за кратко време изрисуваха за фон на сцената графит с размери 6 на 3 метра.

Партито стартира с 40-минутен сет на Деньо и Сенсей - "накратко как, накратко DIS", както се пее в една песен, която всички вече знаят. Мелодичният инстументал с насечени речетативи бързо обхвана публиката. Безучастни нямаше.

Дуото все още е в процес на изготвяне на своя дебютен албум, но повечето от парчетата им са доста популярни. Това си пролича в силното включване от страна на присъстващите.

Последва кратък диджей сет от страна на Ндое, след което лудницата обхвана целия клуб. DRS+, или събирателното наименование на Доуп Рийч Скауд и Нокаут, отдавна са сред култовите имена на родната сцена, и въпреки ъндърграунд статута си, популярността им многократно надминава всички и всичко, което наричаме "рап" от телевизията.

Класиците от Добрич и Бургас сътвориха истинка касапница пред сцената, подобаваща на най-тежките по стил музикални събития. DRS+ добавиха 3 абсолютно нови парчета, а след концерта потвърдиха, че всъщност пресният материал е още по-обширен. Основната част от сета продължи час и половина, като последните нареждания бяха върху чист дръм-ен-бейс. Остана време и за половинчасов фрийстайл, в който се включиха и Деньо и Сенсей. Накрая тримата заедно с Ндое изпълниха едно от общите си парчета, наречено "Интрига". Събитието продължи с близо общо четиричасов сет на Газа и Ндоe, който превърна "Строежа" в най-горещата софийска точка през уикенда.

Освен чисто музикално, концертът ще се запомни с бързата за клубната ни живот разпродажба на всички билети, висок медиен интерес, едно от няколкото редки събирания на DRS+ в пълен състав за последните две години, както и поредно затвърждаване на статута на DIS като една от новите колаборации с голям потенциал.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички