Дънкан Патерсън и Мик Мос акустично: Вълшебство с много имена!


Дънкан Патерсън и Мик Мос акустично: Вълшебство с много имена!

6635

Странно и неочаквано, но факт - Дънкан Патерсън (Duncan Patterson) и Мик Мос (Mick Moss), ядрото на проекта Антиметър (Antimatter), наистина дойдe в България. И не само дойдe, но и направи незабравим концерт. С акустично шоу, двамата музиканти плениха близо 200-те души, ентусиазирани да ги видят. Двамата изпълниха песни както от общия им репертоар под името Антиметър, така и парчета на Анатема и ION. Сетът им продължи близо час и половина, като музикантите излязоха за един бис, след подканванията на феновете. Мос и Патерсън останаха доволни от приема на българските си почитатели и видимо развеселени дадоха на всеки желаещ автограф. Организатори на концерта бяха "Gorgon".

Така щеше да звучи репортажът ми (тип "информационна бележка"), ако работех някъде другаде, но понеже тук е MySound.bg, ще го кажа така:

Мик Мос
и Дънкан Патерсън са големи! Тази вечер, в паметната за мнозина вечер на 17 февруаи 2009, те направиха ПРЕКРАСЕН концерт в София и споделиха магията на музиката си едва за час и половина. Защо едва?! Защото минутите не минават, а направо летят, когато говорим за Антиметър, за Анатема или ION. Проекти - еднолични или съвместни, които не са просто поредната прищявка на създателите си, а мисия, чувство, начин на живот за музикантите, но и за онези, които имат уши да чуят и съпреживеят вложената емоция. Този път българските фенове извадиха късмет - Патерсън и Мос не ни подминаха по пътя от и за Гърция, а се спряха и ни разказаха почти на ухо за вдъхновението и любовта... към музиката!

Накъдрен, преливащ, избухващ и потъващ - такъв беше сетлистът на акустичния концерт за китара и мандолина. Плувахме в дълбокото, направо се изгубихме във времето с "Empty" (на Анатема), но минути преди и след това се раждахме с "Over Your Shoulder", "Leaving Eden" и "The Weight of the World" по Антиметър(ски) мотиви. Началото бе знаково - "Eleanor Rigby" на Битълс. Да, казах май вече, че Патерсън и Мос са големи?! "Working Class Hero" пяха всички. Някой каза ли Пинк Флойд? "Have a Cigar" - заповядайте, вземете си, само две минути, но достатъчни за две спонтанни сълзи. "The Power Оf Love" и Франки, който тъкмо е тръгнал към Холивуд. "Legions", anybody? Разбира се, не е предвидено, но защо не?! Сърдечност и отдаденост на вълни от сцената, а спонтанни викове и изпявани години наред наум текстове летят обратно към нея.

Болката в гърлото на Мик Мос може би щеше да остане незабелязана, ако не ни беше казал. Да, на "Saviour" за малко да стане страшно, но той удържа фронта. Мъжки! Тандем от двама "английски джентълмени", в средата на Христовата си възраст, че на всичкото отгоре НА ЖИВО в София - (без)ценно!

Красиво бе всичко, изпипано и с много стил. Със свещи по пода и въпреки студа в зала "Лиляна Димитрова". Загърнати в палтата, но с ЕЕЙЙЙЙ ТАКИВА сърца и ЕЙЙЙЙ ТАКИВА очи - пълни, пълни с възторг и желание за още, и още, и още.    

Никой не си тръгна доволен. Всички искаме още. Концертът на годината? Защо не!


Ето, че имаме и галерия със снимки от концерта на Патерсън и Мос! Вече може да прочетете и интервюто с тях!

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички