99 минути с Джими Хендрикс в Стаята на огледалата


99 минути с Джими Хендрикс в Стаята на огледалата

8338

Филмът "Стаята на огледалата" ("Room Full Of Mirrors"), посветен на Джими Хенрдикс (Jimi Hendrix), ще бъде показан в рамките на поредното издание на "София Филм Фест".

Лентата от 1999 е на английския режисьор Питър Нийл. В нея участва не само именитият китарист, но и неговите съгрупари - от неотдавна покойният барабанист Мич Мичъл, и басистът Ноел Рединг.

"В този си вид - редактирана, събрана и подобрена в 99 минути, продукцията е прожектирана не повече от три-четири пъти по света досега, така че у нас тя е почти премиерна", поясниха за "MySound.bg" организаторите на кинофиестата.

Питър Нийл ни провокира да погледнем отново към живота и творчеството на легендарния Джими Хендрикс, свързвайки музика и разказ по неповторим начин. Като се отказва от обичайните отправни точки и похвати (фестивали, паралелени кадри на разделен екран, купони), режисьорът ни предизвиква да се потопим в море от умело сглобени снимки и архивни кадри на Джими и групата.

Филмът - почит към Джими и Мич, ще бъде на екран в кино "Люмиер" от 21.30 ч. на 13 март, и в столичния "Дом на киното" от 21.30 часа на 15 март.

За 13-а година "София Филм Фест" ("Sofia International Film Festival") събира филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в столицата ни. Между 5-и и 15-и март, най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-е топ фестивала според сп. „Варайъти”. Фиестата достойно представя страната ни по целия свят. Започнал като тематичен мюзик фест, преминавал успешно през 12-е си издания, киномаратонът на годината вече е събитие със сериозни заявки и за най-взискателната публика. Защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското и регионалното кино пред света.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички