Търсят Кирил Маричков, той в bTV


Търсят Кирил Маричков, той в bTV

6153

Легендата на българската рок музика – Кирил Маричков, ще гостува в токшоуто „Търси се...” тази събота, 7 март, от 11.00 часа по "bTV". Противно на очакванията, зрителите ще разберат, че фронтменът на Щурците е лишен от пороците на рок идолите. Кои митове разбива музикантът с начина си на живот – това ще разкрият Меги и Нели.

С първата изненада в предаването водещите ще върнат госта си в годините, когато е бил фронтмен на първата си група - Бъндараците. За бунтарския дух и страстта му към рока ще разкаже най-добрият му приятел оттогава, а и до днес – Вачо Бъндарака. Следващите 40 години от живота си обаче музикантът посвещава на култовата група Щурците. Именно двама от нейните членове – Петър Гюзелев и Жоро Марков, ще разкрият трудностите, през които са преминали в съвместния си музикален път.

Те определят Кирил Маричков като „дяволче, което се е превърнало в ангел” и ще разкажат защо преди не са се разделяли, а днес се виждат изключително рядко и предимно по време на концерти. Дали авторитарният характер на фронтмена е натежал във взаимоотношенията в бандата, ще разберат още зрителите в „Търси се...”. Групата отправя към Кирил Маричков предизвикателство, разкриващо един неподозиран у него талант - да свири на кларинет, първия музикален инструмент, на който се е учил.

Най-емоционална за Кирил Маричков ще бъде срещата му с неговата съпруга Веселина, с която са заедно от 23 години. Запознават се, когато тя е абитуриентка, а по-късно заживяват заедно. Още като малка обаче Веси обожавала Кирил Маричков като певец и тайно си мислила, че песента „Веселина” е написана за нея. Тя признава, че музикантът е любовта на живота й, най-голямата им страст са пътешествията, а единственото нещо, с което не се справя съпругът й, е готвенето.

Меги и Нели ще срещнат своя гост и с още двама много важни за него близки хора – сестра му Люба и нейния съпруг – режисьора Иван Андонов. Двете семейства живеят в една къща от дълги години. Сестрата на Маричков ще разкаже какъв е бил той като дете, а голямата разлика оттогава е, че се е превърнал в доста по-затворен човек. Иван Андонов пък ще обясни защо дълго време се е притеснявал да покани рокаджията да напише култовата песен към филма „Вчера”.
 
Вокалистът разказва и за безспорно най-трудния период в живота си – катастрофата, предизвикана от него преди години, при която загива човек. „Това е нещо, което не може да се преживее никога”, споделя музикантът и признава, че години след инцидента не е могъл да излезе от тежка криза.

Един от най-известните фенове на Кирил Маричков Петър Стоянов, ще бъде последната му изненада. Той ще влезе на живо в студиото, за да разкаже за тяхното приятелство и за трудните години на прехода, когато Щурците са пели безплатно за синята политическа кауза.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички