Карла Бруни и Никола Саркози погват пиратите в Интернет


Карла Бруни и Никола Саркози погват пиратите в Интернет

4940

Карла Бруни (Carla Bruni) и Никола Саркози са в основата на антипиратска акция за Франция.  

Френското правителство бе упрекнато, че се държи като Биг Брадър, след като предложи антипиратска тактика, предвиждаща наказания за хората, които постоянно свалят нелегално от Интернет музика и филми, съобщи в. "24 часа", цитирайки "Гардиън".

Хванатите в прегрешението ще бъдат наказвани с прекъсване на Интернет връзката им за повече от година.

Проектозаконът, който ще бъде подложен на обсъждане следващата седмица, ще създаде агенция, която ще може да контролира Интернет потребителите онлайн.

Теглещите нелегално филми, музика и видеоигри ще бъдат идентифицирани с помощта на Интернет продвайдърите, музикалните и филмовите компании. Те първо ще получават предупрееждение по имейла, след това официално писмо по пощата и ако продължават да пиратстват, достъпът им до Мрежата ще бъде прекъснат за повече от година.

Проектът е вдъхновен от френския президент Никола Саркози, който бил посъветван за него от шефовете на големите компании в шоубизнеса. Неговата съпруга - Карла Бруни, от години пледира за провеждане на борба срещу пиратството.

Според министъра на културата Кристин Албанел Франция е на първо място по нелегално теглене на музика и филми. През 2006 около 1 милиард пиратски файла са били обменени в Мрежата.

Проектозаконът среща много критици. Според тях ще е много трудно той да бъде приложен. Те са убедени също, че чрез него творците ще бъдат противопоставени на собствената им публика.

Други пък посочват, че за хакерите ще е много лесно да използват чужди IP адреси, за да теглят файлове. Очаква се окончателното решение по текста да бъде взето през откомври.  

Карла Бруни пусна своя пореден музикален албум - "Comme Si De  Rien N'Enait", през изминалата година, като прикани феновете си да купуват само оригинални копия от магазините.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички