Бейбифейс Клан! Паникън Уайаскър! Анимационерите! Заедно!


Бейбифейс Клан! Паникън Уайаскър! Анимационерите! Заедно!

8704

Три от най-сериозните музикални имена на родната сцена ще се обединят за общ концерт в София.

Това са Бейбифейс Клан (Babyface Clan), Паникън Уайаскър (Panican Whyasker) и Анимационерите, които ще забият в столичния клуб "Blue Box" на 9 април, четвъртък.

Амбициозният проект на популярните с алтернативния си саунд банди е солидно предизвикателство за българската публика и най-после предпоставка за мащабно концертно събитие без участието на чужди изпълнители. Организационно с идеята са ангажирани клуб "Строежа" и SKD Sound.

Както "MySound.bg" писа, голямата новина отпреди седмица е твърдо обявеното завръщане на Бейбифейс Клан. Наскоро в известно радиопредаване фронтменът Насо Русков обяви: "Събираме се! Групата отново е активна. Китаристът ни Чарли се връща от Лондон и ще правим нови парчета. Новият Бейбифейс ще бъде адски енергичен, направо разцепваме!"

В последните години групата изнесе само два концерта - за първия рожден ден на радио "Тангра Мега Рок" през 2007 (преди Шип Он Дръгs), и година по-късно -  за втория рожден ден (този път с Молотов). Квинтетът си спечели множество заклети последователи не само с отдавна разпродадените си издания "Ethereal Baby Talk", "Wash Our Dirty Faces" и "Romantica", но най-вече с многобройни запомнящи се концертни изяви както в България, така и в Македония, Сърбия, Словения, Унгария, Чехия и т. н. При това - делейки сцената с доказали се в световен мащаб изпълнители като Стерео МС'с, Ейшън Дъб Фаундейшън и Трангсглоубъл Ъндърграунд.

Другите две групи, които ще правят компания на Насо Русков и Ко. също са сред емблематичните и особено важни за 90-е, а статусът им към днешна дата е на едни от най-влиятелните за родната сцена формации.

Предстоящият концерт ще бъде и една от редките възможности да бъдат наблюдавани Анимационерите на живо. През последните пет години групата ограничи до минимум своите изяви и съответно всяка нейна епизодична поява е обект на силен интерес.

Формацията има два успешни албума, вторият от които спечели наградата за „Най-добър рок/алтернативен албум” на Шестите годишни музикални награди на телевизия "ММ" 2004. От известно време музикантите прецизно подготвят материал за следващ диск, част от който ще включат в добре оформен сет на този купон.

Нестихващата активност на Паникън Уайаскър през последните години категорично им осигурява централна роля в събитието. От създаването си през 1999 бандата неизменно представя едно от най-ярките и характерни  за алтърнатив-рока лица у нас. Познати с безкомпромисно-качествените продукции от "R’N’R Coma "(2000), "Digital Zombie" (2001) - също с отличе за „Най-добър рок/алтернативен албум”, и "Eastern European Monkeys" (2005),  2008, Нуфри и компания засилиха в пространството още 2 суперпарчета - "Anger Of The Crowd" и "Revolution", второто от които може да бъде чуто само на живо засега.

Концертът започва в 20.00 ч.

Билети за събитието могат да бъдат открити в мрежата на "Ticketstream.bg", като цената им на предварителна продажба е 15 лв., а в деня на концерта и на място - 20 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички