Бодра смяна! Рекорден брой млади групи на Цвете за Гошо 2009


Бодра смяна! Рекорден брой млади групи на Цвете за Гошо 2009

13342

Двайсет млади български групи – повече от което и да е предишно издание на популярния фестивал „Цвете за Гошо”, са в афиша на тазгодишното събитие.

То ще се състои в столичния Южен парк на 9 и 10 май. Купонът е между 16 и 22 часа и в двете вечери.

Общо 12 часа музика – рок-ен-рол, рок, блус-рок  и хард-ен-хеви, се събира в реверанс към Патриарха на българския рок-ен-рол и блус.

Всяка банда е приготвила репетроар от 30 минути – авторски парчета и кавърверсии по световни класики, сред които обаче задължително и прочит на изпълнение на Гошо Минчев. Без значение дали от неговите солови пректи или от единствения му албум със Стари муцуни - „Бира, секс и рок-ен-рол” (1994).

По-голямата част от бодрата смяна на българската сцена се е спряла на недотам популярни, ала не по-малко музикантски парчета на покойния корифей, които да представи на публиката в свой вариант.

Към тях – като логичен преход за хедлайнърите, са групи с по-дълъг стаж на сцената. И с хитове зад гърба си.

„Пожелавам на участниците в „Цвете за Гошо” творческото дълголетие и музикалната значимост на артистите, които направиха първото издание на световния фест „Уудсток” ей така – заради едната идея”, обясни организаторът Ивайло Крайчовски, посвещавайки родната фиеста на 40-годишнината от фестивала „Уудсток”.

Събитието е със съдействието на Столична община по програма "Сцената – градът и аз".

9 май:

И-Бенд

Фолън Ейнджълс

Дайв

Фейсис

Евълюшън

Елинор

Обратен ефект


10 май:

Глобален минимум

Дистройър

Реванш

Екс-рей

Мотив (на снимката)

Фанагория

Фарс

... и други, чиито имена все още се доуточняват.

(Организаторите си запазват правото за промени и... изненади.)


На сцената ще се съберат вечните песни на Гошо Минчев от неговите малко на брой, но изключително съдържателни албуми – "Българският рок"(1987), "Рок-ен-дрол ветерани" (1989), "Равносметка" (1995), "BG рок" (2 CD, 1997), "Бяла тишина" (1997), "Бира, секс и рок-ен-рол" (със Стари муцуни, 1994), "История с китара" (1999) и френския му проект "Le Monde De Demain" (2000).

В съкровищницата на българската музика Патриарха добави хитовете “Какви времена”, “Блажени години”, “Момчето и аз”, “Юли”, “Бира, секс и рок-ен-рол”, “Есен в Созопол”, “Почти полунощ”, “Урок по рок”, “Първи в класация”, “Стар избелял албум”, “Флирт със собствена жена”, “Снегът на спомена”, “Сребърни ята”, “Бяла тишина”, “Хляб и мармалад”, “Сам на бара”, “Мързелив бирен ден”, “История с китара”...

Георги Минчев си отиде на 18 февруари 2001.     

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички