Едгай и Синик вместо Антракс и Нийл Морс на Калиакра Рок Фест


Едгай и Синик вместо Антракс и Нийл Морс на Калиакра Рок Фест

5596

Еднодневните билети за "Калиакра Рок Фест" 2009, който тази година ще се проведе от 1 до 3 юли в Каварна, ще бъдат пуснати в продажба на 7 май – веднага след празниците, съобщават организаторите от Община Каварна и "Жокер Медиа".

Те ще могат да бъдат закупени в Билетния център на НДК, и в интернет в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Цената на билета ще е 55 лв. и с този билет ще може да се посети само един от фестивалните дни по избор. Освен еднодневен билет, на същите места може да се закупи и тридневен билет за фестивала с цена 100 лв., който дава уникална възможност на неговия притежател да стане собственик и да си тръгне от Каварна с чисто нов мотор!

Това ще бъде традиционния подарък за един от рок феновете, посетил и трите дни на "Калиакра Рок Фест" 2009.

Новината за промяна в съпорт бандите, които ще стъпят в Каварна, вероятно няма да се хареса на някои фенове, но други пък ще бъдат изненадани повече от приятно. На мястото на така желаните Антракс (Anthrax), ще стъпи немската пауър метъл банда Едгай, които забиха подобаващо у нас в края на 2007. В Каварна те ще представят новия си албум "Tinnitus Sanctus", който излезе на пазара през март тази година. Отпадането на Антракс от фестивала е поради факта, че бaндата и оборудването й няма да успеят да пристигнат на време в България, след участие предишната вечер в Амстердам, въпреки услията на организаторите и огромното желание на самата банда.

Другото достойно попълнение към тазгодишния "Калиакра Рок Фест" - на мястото на Neаl Morse ще видим култовата американска банда Синик (Cynic), които се събраха след 13 годишна раздяла (през 2007).

Те тръгнаха на турне преди броени дни и също ще представят последния си албум "Traced in Air" (2008). Това ще бъде първото гостуване на прогресив метълите в България, а на сцената на "Калиакра Рок Фест" ще стъпят тематично преди Дрийм Тиътър (Dream Theater).

В четвъртото издание на "Калиакра Рок Фест" – единствения по рода си рок фестивал у нас, и този път ще се срещнат световни рок звезди - идоли на не едно поколение рок фенове. На 1 юли в Каварна ще вилнеят хард рокeрите Мотли Крю, а преди тях на сцената ще се подвизава сексапилната Лорън Харис с бандата си. На 2 юли Каварна ще се люлее под жиците на цели три германски хеви и пауър метъл банди - Блайнд Гардиън, Едгай и рок легендите Скорпиънс (Scorpions). В заключителната вечер на 3 юли ще ни връхлетят култовите прогресив метъли Dream Theater, радващи се на най-верните фенове. Те ще бъдат подкрепени от авангардното звучене на Cynic, които ще са техен съпорт и в други дати от предстоящото им европейско турне.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички