Аларма Пънк Джаз Фест: Ехооо, ехооо, ехооо нашир и длъж!


Аларма Пънк Джаз Фест: Ехооо, ехооо, ехооо нашир и длъж!

6354

"Аларма Пънк Джаз", фестивалът който чрез радиовълни се разпространява нашир и длъж, беше открит от младата джаз формация Ехоо оная вечер.

Пред около 150 души, които само дето не висяха от тавана на Второ студио на БНР, шарената групичка се заигра с боса- нова, българския фолклор, фънка, регето и всички останали музикални и географски влияния, които могат да минат през ума.

Въпреки крехката си възраст Ехоо са група със CV. В нея са професионални музиканти, редуващи участия в класически и джаз проекти, че и в риалити шоута (Рут Колева проблесна като метеор в "Мюзик Айдъл" 3, но се оказа твърде алтернативна за телевизионните зрители) със свирения по клубове, и свободни улични джемове.

Именно интересният им репертоар, стабилна музикална подготовка и способността да общуват непосредствено със всяка публика бяха напълнили помещението до пръсване. Зрителите, които по принцип имат навик да се държат твърде прилично по концертите в силно осветените студиа на БНР, в крайна сметка скокнаха да танцуват, като взеха участие в джема с пляскане и шумно се смяха докато Павел Терзийски възпяваше "ямбоо".

Втори в откриващата вечер на събитието свириха Гологан - етно-рок формация, чиято американска певица Анджела Родел - главна героиня в "Козелът" на Георги Дюлгеров, учудващо добре се справи както с българския език, така и с доста трудните ни народни песни. Гологаните закриха първата нощ на "Аларма Пънк Джаз" подобаващо - с невъобразимо пънкарска интерпретация на стария бригаден хит "Трактор Беларус" и оставиха публиката на фестивала гладна за втора порция музика във Второ студио на БНР.

Снощи пък публиката засити глада си с поезията на Пейчо Пейчев и експериментите на френското дуо Виалка.

Както всяка вечер входът бе свободен, а концертът бе излъчен на вълните на програма "Хреста Ботев".

Програмата за следващите дни можеш да намериш тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички