Ед Ръш, Оптикъл и МС Райм в България: Голямото (с)нощно къпане


Ед Ръш, Оптикъл и МС Райм в България: Голямото (с)нощно къпане

4883

Сградата на "Аско Деница" в столичния квартал "Младост" 2 сякаш бе пораснала снощи.

Тя изглеждаше по-голяма, звукът със сигурност бе по-чист от обичайното, хората: повече, анимацията по-добра, родният бас у Тарджи стигаше до неподозирани предели. Дори вечната цигара на Mocks я нямаше докато смесва най-внимателно валяци с гръмотевици, нагрявайки завиращата в очакване тълпа.

Абсолютно парти на H.M.S.U.! От поредицата "Класика".
 

2 часът след полунощ:

Появяват се две легенди на баса - Ед Ръш (Ed Rush) и Оптикъл (Optical). Митове от плът и кръв, представени, разбира се, от техния отколешен боен другар с микрофона - МС Райм- Тайм (MC Rhyme-Time). Той обявява самато начало на сета им.

Параноя!

И докато Ед Ръш е още с яке, Оптикъл настройва снайпера и отпочват. Оптически мерник, не на пушка обаче, ами на самолетоносач -гаубица... нещо голямо. ГОЛЯМО, човече! Уцелени сме от най-върлия бас на двамата най-брутални раздавачи на тъмнината. Но поемаме ударите с радост. Гостите не искат пленници при атаката, ние също не смятаме да даваме нито една жертва.

Всички в залата са като добре смазани гайки и бурми на един общ двигател.

Ед Ръш е впечатлен, скоро сваля якето. Райм Тайм, стъпил високо отпред - без да гледа назад, обявява съвършено точно кога кой се включва. Насъсква стадото под себе си. Отново и отново. Ръцете са горе.

Гърлата, телата и душите ни общи са в този момент! Там, под екрана, въртящи се лагери, вибиращи блокове и светофари.

Двамата бесни холандци се редуват, намирайки все по-точен и усложнен ритъм. Току Оптикъл да задълбае отново в Марианската басова падина, Ед  трескаво подчинява и "орелсира" невъзможния наглед бас с равномерното си клатене.

Двамата основатели на компанията "Virus", или както постоянно зове от микирофона Тайм - "Вирусният тим е дошъл в София на гости!", започват да се кефят постепенно. Заразени са с всеотдайността на митинга в столичната ни младост.

Не знаем дали там - в Холандия, Англия или където и да е, тримцата са попадали на такова ято пирани, кълвящи баса толкова  безотговорно, безскрупулно и без задръжки!

Към средата на сета тримата корифеи пробват по-леко и отнесено темпо: "Soulseeker!..." - зове Райм Тайм от подиума.

Но разни по-леки и отвлечени отпускания ПРИ НАС ТУК НЕ МИНАВАТ! Лъвът е настървен на месо: готов да срине клетката. "Аско Деница" вибрира от енергията на разбушувало се море и пенещи се тела. Знамето над спасителния пункт е черно - "къпането забранено"! И въпреки това всички са във водата. До шия!

Отговорът на маговете зад пулта:

С порой безподобни вълни-цунами превръщат не квартала, не София и не България дори, а целия свят в невиждан чудовищен океан от бас.
 
Залата с къпещите се в сладката си собствена пот, настръхнали от качествена храна пирани, е последният останал на този свят остров.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички