Цвете за Гошо 2009: Слънчево начало и много рок! (ден първи)


Цвете за Гошо 2009: Слънчево начало и много рок! (ден първи)

6368

Първи ден на станалия традиционен фест в чест на Георги Минчев - "Цвете за Гошо", и страхотно първо впечатление. Поляната в Южния парк e препълнена - събрали са се хора от всякакви възрасти и с всякакви страсти. Не са само рокаджиите, което е радващо, но все пак "черното" преобладава. А настроението не е минорно - по-скоро точно обратното. И още как - всички тук са, за да си спомнят, не на помен - кой за Гошо, кой за годините, когато рок-ен-ролът беше млад, кой за бунтарското си детство, кой, за да даде добър пример на младото поколение, водейки го за челен сблъсък с веселба като тази. Времето, направо изненадващо, тази година не си прави шега с организационния екип и топлото слънце прави възможни и осъществими амбициозните планове, подкрепени за поредна година от Столична Община. А какви са те? Много нови и млади банди. Много авторски парчета, които за първи път виждат голяма сцена, но и почит, с кавър, към Минчев и рок китарния звук, който той по особен начин умееше да вади...

Купонът започна още около 16 часа и продължи до късни доби. Настроението - още по светло, направо си беше приповдигнато. С кучета, с топки, с федербал или фризби, с бира в ръка, с колело или на мотор, всички са тук, за да послушат хубава музика на открито, да се видят със стари и добри приятели, да отбележат началото на истинското рок лято. Стартират И-Бенд, след тях Дайв. Непознати, наистина млади лица, които не блестят с особено оригинални идеи, но които забиват с хъс. Имат си и верни агитки - съвсем пред сцената, така че несигурността им се изпарява след първите изсвирени ноти. Някъде тук почват кавърите - яко алтърнатив - Пърл Джем, Нирвана, някой каза ли Алис Ин Чейнс или просто така ми се иска?! Звукът е чудесен - няма пречки на тази тучна поляна - само приятели и то много! Следваща порция - Фейсис, Евълюшън, Елинор. И женски вокали - добреее, Милена може да се гордее, има хляб за нейни наследници!

И само една неприятна изненада - няма ги Обратен Ефект. Нещо се е объркало явно, макар че не валя. Звезди обаче е тук и прави забавата такава, каквато трябва да бъде - много хеви, много нахъсана, много отдадена, мноооого яка. Аналгин - реновирани, се намес(т)ват чудесно. И хората се кефят - то това гърло няма как да те остави безразличен. Фенове пред сцената, фенове и на нея. Пълен купон - няма проблеми! А после "Аз съм твоя вечен Конку...", опа, нямаше го това парче... Конкурент са пред нас и довършват започнатото с вечни класики. И MySound е на фронта - какво да се прави, всички сме в кюпа. "Дай ми времеее, за любов тра-лалалаа"! Тълпата е пооредяла, но и слънцето отдавна се е скрило. Конкурентен край, но липса на кавър на Гошо - защо?! Дали аз не съм пропуснала нещо, докато лавирам из феновете в първите редици? Каш. Край.

И днес пак сме там. Да знаете. 16.00 часът. Южен парк. Чакаме ви!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички