Триковете на Трики: Страшни сънища и пого на Park Live Fest


Триковете на Трики: Страшни сънища и пого на Park Live Fest

5964

Макар гигове като този на Трики (Tricky) да предизвикват пълен душевен хаос поне за няколко дни, нека се опитаме да разкажем реалистично за това убийствено изживяване.

Хедлайнърът на първата вечер от Park Live Fest излезе пред неколкохилядна публика на Колодрума в София снощи.

Мрачният гений на трип-хопа бе придружен от инструментала на "Sweet Dreams" (Юримтикс) и надигаща се вълна от радостни крясъци.

Оттук нататък енергията вървеше само нагоре. Всяко парче беше по-дълго и по-истерично от предишното, хиляди гласове редяха римите заедно с Трики и Франческа (която впрочем изпя около половината концерт, докато Ейдриън Тоус скачаше и беснееше като обзет от демони по сцената).

Налудничави жестикулации, напрапчиви думи - като приети от някоя халюцинация; ритми, бити с два микрофона по татуираните гърди на страховития корифей от Бристол; трупащо се напрежение в дълги тежки инструментали - това, а и още много други емоции доведоха почитателите на Трики до пълно сливане с музиката.

На сцената се вихреше пого, по края на тълпата хората стояха като хипнотизирани: имаше танцуващи и лежащи в тревата и въпреки това публиката реагираше като един, припявайки в транс подобно на античен хор.

Докато Трики разголваше душата си и подлагаше публиката на своите най-страшни кошмари, около него нещо непрестанно се чупеше, падаха стойки и микрофони, търчаха озвучители, в един момент звукът напълно спря за няколко минути.

"Светнете лампите" изкрещя певецът и всички бяхме брутално изритани от хипнозата. Последва безкраен и напълно шамански вариант на "Vent", който отново ни понесе из мрачните и плашещи пейзажи в главата на шемета, и който очевидно не беше достатъчно дълъг за публиката.

След края на парчето крясъци "Breathe" запълниха поредната техническа пауза.

Концертът завърши познато - много вече бяха чували легенди за това какво точно се случва по време на прословутия кавър на Моторхед - "Ace Оf Spades" (други даже сме го изживявали).

Трики и групата му задърпаха хора от публиката на сцената и след като качиха около стотина, започнаха пого с тях.

Напълно екзалтирани, музикантите и феновете се блъскаха, бутаха инструменти и апаратура и се прегръщаха щастливо.
 
За нас остана да определим как сме се почувствали след този катарзисен концерт, пълен с толкова красота и страх, колкото само едно пълно душевно разголване може да донесе.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички