Супергрупата Мистър Биг ще свири на Arena: Muzika 2009


Супергрупата Мистър Биг ще свири на Arena: Muzika 2009

5717

Мистър Биг (Mr.Big) е вторият хедлайнър за фестивала "Arena: Muzika" 2009 след обявената онзи ден Таря Турунен (Tarja Turunen).

Супергрупата пристига в оригиналния си състав за концерт в столичната зала "Универсиада" на 1 октомври. Организатори на събитието са "София Мюзик Ентърпрайсис" и "Тангра Мега Рок".

След успешния концерт на китариста на бандата Пол Гилбърт (Paul Gilbert) у нас, който се състоя в рамките на миналогодишния "Есенен салон на изкуствата", Пловдив, българските меломани ще имат възможността да чуят неговата струна на живо още веднъж. С формацията, от която изгря звездата на китарния виртуоз.

Мистър Биг се събират 1988. В групата са: Ерик Мартин (вокал), Пол Гилбърт (китара), Били Шиън (бас) и Пат Торпи (барабани). Още в началото на своята кариера бандата е наричана „групата на супермузикантите” заради забележителните възможности и на четиримата. Преди да се обединят, всеки един от тях вече е  постигнали завидна репутация като композитор и изпълнител. Емблематични за Мистър Биг са техният непогрешим китарен стил, мелодични и запомнящи се песни и страхотно сценично присъствие. В своята над 20-годишна кариера групата издава дванадесет албума, прави три суперуспешни световни турнета и хиляди концерти във всяка точка на планетата.

По-малко от година след създаването си, Мистър Биг пускат своя едноименен дебютен албум, който незабавно превзема Америка и Япония. Музиката на формацията концентрира идеите на няколко рок поколения. Хитовете им са уникално съчетание от балади, хеви метъл и лиричен класически блус. Въздействащите вокални хармонии и технически професионалното изпълнение на инструментите придават изключителен магнетизъм на парчетата, като ги извеждат до челни позиции в най-престижните световни класации. Суперхитове като "To Be With You", кавърът по Кет Стивънс - "Wild World", "Green-Tinted Sixties Mind", "Just Take My Heart", "Addicted Тo Тhat Rush", "Colorado Bulldog" и "Take Cover" завинаги ще останат в световната музикална история като едни от най-легендарните хард рок химни.

Откак са в играта, репутацията на групарите не е спадала - както сред феновете, така и в средите на музикалната критика.

В края на 90-е Пол Гилбърт напуска и се насочва към солова кариера. На негово място идва бившият китарист на ПойзънРичи Котзън. С него Мистър Биг издават два албума -  „Get Over It” и „Actual Size”. През 2002 музикантите от се разделят и преустановяват съместната си дейност, за да се отдадат на солови и странични проекти.
 
През  февруари 2009, след милиони запитвания от фенове и издатели за евентуален реюниън, групата се събира отново в оригиналния си състав. Новината е посрещната с бурни овации от почитателите по света, а членовете на Мистър Биг също споделят щастието си да бъдат отново заедно и да свирят пред феновете.

Настоящото световно турне стартира преди месец от Япония и ще премине през Естония, Финландия, Швеция, Дания, Германия, Лондон, Белгия, Франция, Испания, Чехия и др.

Билетите за изявата ще бъдат в продажба в понеделник на цени 40 лв. (предварителнo) и 50 лв.  в деня на концерта.

Могат да бъдат закупени онлайн на адрес www.ticketpro.bg, както и от касите на "Ticketpro" и неговите партньори в различните градове на страната.       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички