Мая Нешкова подкрепи нов проект за борба с рака


Мая Нешкова подкрепи нов проект за борба с рака

4794

Мая Нешкова, която е посланик на добрата воля на фондация „Утре за всеки”, подкрепи лично новия проект за борбата срещу болестта „Рак на млечната жлеза” – „Справяне със стреса, възстановяване и рехабилитация на засегнатите”.

Изпълнителката на „Честит рожден ден” взе участие в представянето му в Луковит през уикенда.

Проектът е финансиран от МТСП, фонд „Социално подпомагане”. Голям социален проблем на обществото са лицата претърпели оперативно лечение „Рак на млечната жлеза”. Все повече жени в работоспособна възраст попадат в тази група и имат нужда от социална и медицинска рехабилитация.

Подобряване качеството на живот на онколигично болните означава и изисквания към комплексно лечение – тъй като болестта оказва влияние не само върху здравословното състояние, но и върху психологичното и социално функциониране на болния. За постигане на добри резултати от лечението е изключително важна рехабилитацията в следоперативния период”, каза управителката на фондация „Утре за всекиНина Хаджийска.

Проектът се реализира в Луковит, намиращ се в екологично чист район, с любезното съдействие и домакинство на първия концептуален хотел "Diplomat Plaza" и хотел "Diplomat Park". Те са част от Балкански център „Дипломат”, член на „Глобалния договор” на ООН, грижещ се за опазване правата на човека, условията на труд и околната среда, отговорна за прогреса на човечеството.

Програмата се осъществява от 23 до 29 юли 2009 и включва следните терапии: психотерапия, арттерапия, музико и аромотерапия, рекалсация, медитеция, йога, теренотерапия, аквааеробика, кенезитерапия, лекции и събеседване, специализирани масажи и прочистване на организма от токсини и стимулиране на имунната система.

Комплекс "Diplomat Plaza" разполага с модерен спортно-възстановителен център, включващ закрит и открит басейн, сауна, солариум, тангентор, хидроджет, джакузи, фитнес и СПА-център, където обучени професионалисти полагат специални грижи за гостите. Хотелът подготви и специални менюта от здравословна храна, доказателство за това, че той винаги осигурява специални моменти за специалните си клиенти.
  
Дневният център за възстановяване и рехабилитация в двора на УМБАЛ „Царица Йоана” в София ще отвори врати на 29 септември.

Тази дата е специално избрана от източния календар и в нея е заложена мантра за здраве и равновесие, каза управителката на фондация „Утре за всекиНина Хаджийска.

Сградата се реконструира и изгражда изцяло от дарения и досега в нея са вложени 78 000 лв. У нас има 14 онкологични клиники и към всяка една трябва да има такъв център за следоперативно възстановяване и там да работят кенезитерапевт, психотерапевт както да се предлагат източните практики – йога, рейки, източни масажи.

Следващият голям проект, който фондацията си е поставила за цел да реализира, е терапиите да се заплащат от публичните фондове или по-конкретно от националната здравноосигурителна каса, както и липсата на достъп на пациенти с онкологични заболявания до програмите на НОИ и болниците за рехабилитация.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички