Пианистът на Епизод аут от групата


Пианистът на Епизод аут от групата

6358

Пианистът на Епизод Делян Георгиев заминава да снима филм в джунглите на Южна Америка.

Това ще продължи половин година, а може и повече, което е причина за раздялата му с любимата група, съобщиха оттам.

"Най-много съжалявам, че няма да завърша работата си по рок-операта "Аспарух", по която работим вече 3 години. Записах пет от общо планираните дванадесет песни и се надявах, че до пролетта на 2010 година ще завършим тази продукция, но ето - няма как да стане...”, признава рокаджията.

Епизод ще се сбогуват с Делян Георгиев в столичния клуб "Ейнджъл Харт" на 15 януари.                                             
 
Делян Георгиев започва работа с Епизод едвам на 16 години. Това се случва на концерт на групата в Младежкия дом, София, през есента на 1997, а екип от оператори заснема изявата. Един от тях е старото куче от киноцентъра Михаил Георгиев, приятел с групата. Неговият син Делян носи куфарите, тогава все още ученик в средното училище. Когато след концерта разбира, че Епизод си търсят пианист, очите му светват.

Явява се на прослушване и бива одобрен. Бащата купува скъпото за онова време пиано на Валди Тотев от Щурците, което е много луксозен подарък за бледия юноша. Но с концертите и записите в тежките дни след хиперинфлацията Делян доказва, че е заслужил инвестицията на баща си. Разделя се с групата когато започва да учи операторско майсторство в Киноакадемията, но малко преди да се дипломира отново заема поста си в групата през 2005.

Делян и семейството му спомагат за заснемането и на трите дивидита на Епизод. Самият той заснема видеоклиповете „Аспарух” и „Молитва”, оператор е на игралния филм „Завръщане” с музика на групата.

През последните две години ангажиментите му към киното зачестяват, и се случва той да снима в даден град и вечерта да пътува до друг, за да свири на концерт, а веднага след това отново да се връща, за да продължи на сутринта снимките.

През есента на 2009 година Епизод концертират без прекъсване от октомври до  декември, като на половината концерти той не може да присъства заради ангажименти в киното.

Така се ражда по необходимост колоритния ритуал китаристът на групата да свири едновременно на клавишни и китара, донесло му прякора Шесторъкия Шива.

Но и това не решава проблема, защото след наложителното дългосрочно отсъствие на Делян, раздялата вече е факт.

Преди година групата се раздели и с дългогодишния си китарист - ДрагомирДраганов .

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички